• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Strømpegarn

Hvad er strømpegarn

Strømpegarn er et garn, der indeholder f.eks. uld og polyamid. For at et garn kan blive karakteriseret som et strømpegarn, skal det nemlig have tilsat noget mere end uld for at være slidstærkt og kunne holde til at man bruger det. Polyamid gør nemlig, at garnet holder rigtig godt, så der ikke kommer huller i strømperne, når man bruger dem.

Men man kan også lave strømpegarn af en blanding af uld og alpaca sammen med polyamid. Dette giver et utroligt blødt garn, samtidig med at det stadig er rigtig slidstærkt, pga. at der stadig er polyamid tilsat. Det er helt op til dig, hvilken garnkvalitet du foretrækker og måske er det alt efter hvilket projekt, du skal lave, eller måsker er det afgørende for dig, at du kan få, lige netop de farver du ønsker.

Så tag et kig i vores lækre strømpekvaliteter og køb dit yndlingsgarn.

 

Brugen af strikkede strømper gennem tiderne

Brugen af strikkede strømper har ændret sig meget gennem tiden. Før i tiden strikkede man strømper af nød, fordi man ikke havde så mange midler at gøre godt med og derfor kunne bruge det uld, man fik fra sine dyr. Man gik ude i alt slags vejr og skulle derfor holde sig varm om fødderne og brugte derfor den meget varme uld til at holde sig varm og tør.

I dag bruges strikkede strømper på en lidt anden måde, da vore dagligdag har ændret sig meget. Mange er glade for dem som strømper i deres arbejdssko for ikke at have fugtige tæer i indelukkede sko.

Men også til almindelig brug i hverdagen og til fest benyttes de. I dag er der kommet mange flere farver at vælge imellem, så man selv kan sætte sit præg på de strømper, man vil lave, så de passer til det formål, man skal bruge dem til.

Kun fantasien sætter grænser for, hvordan ens strømper skal se ud, om de skal være ”neutrale” eller ”spraglede”. Lad dig inspirere i alle vores lækre farver i kategorien strømpegarn og lav strømper til dig selv eller andre så fødderne altid er varme både til hverdag og fest.  

 

Hvad kan jeg lave af strømpegarn

Som navnet hentyder, kan man bruge garnet til at lave lækre varme strømper af. Men dette er ikke det eneste, du kan bruge dette lækre garn til. Du kan også sagtens lave sjaler, trøjer, huer, luffer og meget mere. Garnet har nemlig en skøn varme, samtidig med at det holder faconen rigtig godt, så derfor er det anvendeligt til rigtig mange formål.

Dog skal du være opmærksom på, når du vælger garn, at der kan være forskel på, hvordan det skal vaskes, da ikke alle strømpegarner kan komme i vaskemaskinen. Men dette er dog ikke nogen hindring for, at lave det projekt du ønsker, du skal blot være opmærksom på vaskeanvnisningen, så du får vasket dit projekt rigtigt, så det ikke bliver ødelagt.

Ellers kan sagtens give dig i kast med at eksperimentere med kvaliteter og farver til lækre strikkede eller hæklede projekter.

 

Kan garnet vaskes i vaskemaskinen?

Strømpegarn er som ofte, det man kalder superwash behandlet. Dog kan der være enkelte undtagelser, så det er altid vigtigt at læse på det enkelte garn, hvordan det skal vaskes, så du ikke risikerer at ødelægge dit projekt ved f.eks. at vaske det for varmt.

Mange er dog mest til at strikkede strømper, kan vaskes i maskinen, så de er sikker på at de bliver ordentligt rene. Derfor skal man altid kigge på vaskeanvisningen, så man er sikker på, at garnet lever op, til det man forventer.

 

Krymper strømpegarn?

Hvis man tager uld eller alpaca, kan der være en risiko for, at det vil krympe. Men hvis det er superwash behandlet, gør det, at du kan vaske det i maskinen og du ikke risikerer at det krymper.

Derfor er det altid vigtigt, at man følger den vaskeanvisning, der er på garnet, da uld eller alpaca kan krympe så meget, at det kan passe en dukke og blive helt filtet sammen, hvis det bliver vasket for varmt. Men det behøver ikke gå helt så galt, du kan også bare risikere at dit projekt krymper lidt og dette vil gøre så en evt. størrelse ikke passer mere. Dette vil være utrolig ærgerligt, når man har lagt en masse tid i et projekt.

Hvad er superwash behandlet garn?

Superwash behandlet garn er uld, der er blevet behandlet på en helt bestemt måde. Denne behandling sker fordi uldfibre, er dækket af skæl, som er med til at give ulden de helt fantastiske egenskaber. Når man superwash behandler ulden fjerner men disse skæl. Dette kan enten gøres ved at ”skrabe” skællene af med en kemisk behandling, eller at man overtrækker skællene men en slags tynd plastfilm, som gør at fibrene lægger sig ned.

Når ulden har fået en superwash behandling, undgår man at ulden vil filte og krybe når man f.eks. vasker det i vaskemaskinen. Man får derfor en helt anden garnkvalitet, som ikke er så skrøbelig overfor f.eks. vask.

Derfor er superwash behandlet garn meget populært og især meget anvendeligt til børnefamilier så man ved, at det hele kan ryge i vaskemaskinen i en travl hverdag. Og specielt til strømper er folk meget glade for at bruge superwash behandlet garn, så de er sikre på, at de bliver ordentlig rene.

Kan jeg bruge garnet både til børn og voksne?

Man kan sagtens bruge strømpegarn til både børn og voksne. Garnet kan bruges både til strømper, trøjer, huer eller hvad man ellers har lyst til at lave. Det er dejligt varmt og holder faconen godt, hvilket er et kæmpe plus hos både børn og voksne. Men endnu et plus er, at langt de fleste strømpegarner kan vaskes i maskinen (husk at tjekker den enkelte garnkvalitet om den er superwash behandlet)

Strømpegarn er tit et meget spændende garn at arbejde med, da det kan fås i rigtigt mange farver f.eks. ensfarvet, med korte- og lange farveskift. Det sjove ved det er, at alt efter hvilket projekt man bruger garnet til, givet det et helt specielt udseende. Så skynd dig ind og se alle de skønne farvekombinationer vi har af lækkert strømpegarn og lav varme strømper, trøjer eller hvad du har lyst til.

Hvad er farveskiftende garn?

Farveskiftende garn kan fås i flere udgaver. Det er en smagssag, hvilket garn man er til, dette kan måske også afhænge af, hvilket projekt man vil anvende garnet til.

Farveskiftende kan være sammensat af forskellige farver, der regelmæssigt bliver gentaget, eller der kan være længere intervaller imellem farverne. Disse 2 typer af farveskift giver 2 helt vidt forskellige resultater og derfor er det utrolig interessant at bruge.

Du kan skabe noget helt unikt med farveskiftende garn. Udseendet på dit projekt vil nemlig være bestemt af, hvor mange masker du har. Så alt efter om det er strømper eller en trøje, du bruger garnet til, vil udseendet blive vidt forskelligt.  

Du kan f.eks. prøve at købe Drops Delight og lave et rigtig flot sjal og se hvordan det smukke farveskift giver et helt vildt flot mønster, som vi er sikker på, at du vil elske.

Kan jeg hækle med strømpegarn?

Man kan sagtens bruge strømpegarn til at hækle med. Du kan sagtens både hækle strømper men også alt mulig andet. I strømpegarn er der ofte farvekombinationer i et nøgle garn f.eks. med lange eller korte farveskift. Med dette kan du skabe dit helt eget unikke udseende, alt efter om det er et projekt med mange eller få masker.

Når du hækler, er det vigtigt at bruge en nål der ligger godt i hånden, som gør, at du ikke bliver træt, men heller ikke sidder og spænder. Skynd dig derfor ind og se på vores udvalg af hæklenåle. Vi kan anbefale den lækre Clover Soft Touch, som er ergonomisk og ligger godt i hånden og giver dig en fantastisk hækleoplevelse. Så skynd dig ind og forkæl dig selv.

 

Kan jeg strikke med strømpegarn?

Du kan sagtens bruge strømpegarn til at strikke med. Du kan som navnet hentyder strikke strømper med garnet, men det kan også sagtens bruges til trøjer, huer og handsker eller andet alt efter hvad du lyster. Du vil se, at alt efter om du strikke strømper eller en trøje vil mønstrene i farveskiftende garn være helt forskellige.

Dette er det fascinerende ved farveskiftende garn, du kan aldrig være helt sikker på, hvordan det kommer til at se ud. Så skynd dig ind og find din yndlingsfarve og strik lige det du lyster og se hvilken fantastisk farvekombination der kommer ud af det.

 

Husk at bruge nogle gode pinde. Det er vigtigt, at du har nogle gode strømpepinde eller rundpinde at arbejde med, da dette sikrer dig, at du har et godt greb og ikke får ondt i fingrene, men også at du ikke sidder og spænder i skulder og nakke. Har du problemer med svage håndled eller gigt i hænderne, er dette ikke en hindring for at strikke.

Vi vil anbefale dig at købe de super lækre Nova Cubics strømpepinde fra Knitpro, som er firkantede. Pga. den firkantede pind ligger de rigtig godt i hånden og gør, at du sagtens kan strikke på trods af eventuelle problemer med dine håndled. Så skynd dig ind og køb nogle nye strømpepinde og få en helt fantastisk strikkeoplevelse.

Brug en god strikkepind eller hæklenål

Husk at det altid er vigtigt at have dit arbejdsredskab i orden. Dette er ikke kun for, at maskerne skal glide godt over pinden/nålen, men også fordi det er med til at gøre, så du sidder godt. En god holdning når du strikker eller hækler er nemlig vigtigt, da det ellers kan give spændinger og smerter.

Så husk at lytte til din krop og få dig nogle gode strikkepinde eller hæklenåle. Du vil ikke fortryde, at du har forkælet dig selv, men vil derimod bare nyde dit håndarbejde endnu mere.

Vi har et stort udvalg af både strikkepinde og hæklenåle, da vi alle er forskellige og har forskellige behov. Derfor kan du søge rundt i vores kategorier strikkepinde og hæklenåle og læse meget mere om de enkelte pinde og nåle.

Hvad koster garnet?

Hos HobbyGarn sørger vi altid for, at du kan købe kvalitets strømpegarn til billige priser. Vi går ikke på kompromis med hverken pris eller kvalitet. Vi vil nemlig give dig den vidunderlige følelse af, at du kan købe endnu mere garn, fordi vores priser ikke er særlig høje.

Dette er altid et kæmpe plus, da du så billigere kan udleve din hobby og få endnu flere projekter fra hånden. Og husk at køber du for over 499 kr., får du sendt din bestilling fragtfrit.

 

Hvorfor købe garnet hos HobbyGarn?

 

Du skal købe garnet hos os fordi:

  • Det er nemt at handle på vores webshop

  • Vi har et stort udvalg af både garn og tilbehør
  • Vi går rigtig meget op i at yde dig en god kundeservice
  • Vi sender altid din pakke afsted indenfor 1-3 dage
  • Vi har en sikker betalingsløsning
  • Vi har billig fragt
  • Vi har fragt fri levering ved køb over 499 kr.

Så alt i alt prøver vi, at gøre det allerbedste for dig så du hurtigt, sikker og nemt kan få fingrene i dit garn og tilbehør, så du kan komme i gang med dit næste strikke- eller hækleprojekt.

Vi har fyldt vores hjemmeside op med en masse tekst, for at hjælpe dig til at beslutte hvilke produkter der passer bedst til dig. Så når du bestiller, kan du i ro og mag sidde og læse det hele igennem og finde lige netop det du mangler til dit næste projekt. Men husk du er naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har nogle spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe.  

Vi ønsker dig en masse skønne timer med strik eller hækling.

Læs mereLæs mindre