• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Hjertegarn

Hvad er hjertegarn?

Hjertegarn er som nævnt et dansk kvalitetsmærke, når det handler om garn i en lang række forskellige kvalitetsmaterialer.

Hvad enten du ønsker at strikke eller hækle til baby, til din partner eller til dig selv, så finder du altid en garnkvalitet fra Hjertegarn, som passer perfekt til dine projekter.

Garnet bliver produceret af loyale garnspinderier i henholdsvis Europa og Asien, og trods de meget konkurrencedygtige priser behøver du aldrig gå på kompromis med kvaliteten, når du vælger Hjertegarn.

Hjertegarns historie

Den danske virksomhed blev i 1926 grundlagt som Odense Kamgarnspinderi af fabrikant Carl Bremer.

Virksomheden havde således sin egen produktion af garn helt indtil 1992, hvor virksomheden blev solgt og flyttet til Karup, hvor hovedsædet stadig befinder sig i dag.

I forbindelse med salget valgte man at flytte selve produktionen til udlandet, og den er i dag ligeligt fordelt imellem virksomheder i henholdsvis Europa og Asien.

Hjertegarn er i dag Danmarks absolut største leverandør af garn, og foruden Danmark sælges virksomhedens produkter da også både i Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne, Estland, Grønland samt i England og Tyskland.

Hjertegarns hurtigt voksende popularitet har ligeledes ført med sig, at Hjertegarn er blevet kåret som Gazellevirksomhed i både 2004, 2006 og 2007.

En væsentlig årsag til Hjertegarns store popularitet er uden tvivl den perfekte kombination af høj kvalitet og virksomhedens motto ”Sælg til rimelige priser hvor alle kan være med”; 

en grundholdning, som ganske tydeligt afspejler det gode, solide købmandsskab, som Hjertegarn er bygget op på, og som stadig udgør nerven i den familieejede virksomhed.

Hvilke kvaliteter fås Hjertegarn i?

Hjertegarn fås i et væld af skønne kvaliteter, hvad enten du går efter lækkert garn i ét materiale eller dejlige blandingsgarner.

Blandt garner i ét materiale finder du et stort udvalg i såvel uld og bomuld som akryl og polyester. 

Alle sammen materialer, som har hver deres unikke egenskaber, og som gør det til en leg at finde det helt rigtige garn til dit håndarbejde.

Søger du blandingsgarner, som kombinerer de forskellige materialers skønne egenskaber, finder du også et stort og varieret udvalg af disse blandt Hjertegarns produkter.

Du finder blandt andet et slidstærkt strømpegarn i uld/bomuld/akryl samt et blødt og fnuglet garn i en delikat kombination af mohair og silke.

Til projekter, hvor du ønsker en kombination af let og behagelig bærekomfort samt nem vedligehold, finder du bomulden i skøn forening med dejlige naturmaterialer som hør og bambus.

Hvad kan jeg bruge Hjertegarn til?

Hjertegarns store udvalg udgør som nævnt et væld af forskellige dejlige kvaliteter, og dermed er det kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan anvende Hjertegarn til.

Til den dejlige og praktiske pullover til hverdagsbrug finder du blandt andet Extra Fine Merino i forskellige tykkelser, som alle har det tilfælles, at de er superwash. 

Det betyder, at uldtøjet kan vaskes i vaskemaskinen, og dermed har hele den aktive familie mulighed for at imødekomme en travl og spændende hverdag iført dejligt varme uldtrøjer.

Til den rigtig tykke og vamsede uldsweater finder du blandt andet Natur Uld, som skal vaskes i hånden. Denne kvalitet er dermed også helt perfekt til filtning.

Ønsker du et slidstærkt garn, som egner sig lige godt til såvel strømper som pullovers, kan du med fordel anvende kvaliteten Basic, der kombinerer ulden med det meget stærke polyamid.

Her får du uldens dejlige kvaliteter fra naturens hånd og samtidig et garn, som holder til det hele.

Til de fine projekter, som gerne må dufte lidt af Glamour, finder du kvaliteten af samme navn, der egner sig perfekt som følgegarn til andre kvaliteter, og som giver et smukt og skinnende touch til dit håndarbejde.

Et andet garn, som i høj grad sætter et luksuriøst præg på dine projekter, er det skønne pelsgarn, som giver masser af fylde og en spændende effekt.

Ønsker du at strikke eller hækle til baby, er det vigtigt med en let kvalitet, som kombinerer behagelig bærekomfort med nem og praktisk vedligehold. 

Til disse formål kan du med stor fordel anvende kvaliteter som Arezzo, der kombinerer hør bomuld og bambus, samt Roma, som er en fin sammensætning af bomuld og akryl.

Garn i 100 % bomuld er ligeledes et produkt, som er yderst populært på grund af materialets mange anvendelsesmuligheder.

Bomuldens store åndbarhed gør den således velegnet til dejligt lette beklædningsgenstande til både store og små, og den store sugeevne gør den samtidig perfekt til alt det skønne tilbehør til dit hjem såsom karklude, gæstehåndklæder og vatrondeller.

Hvad enten du søger den helt tynde kvalitet til hækling, den mellemtykke kvalitet til en skøn jumper eller den økologiske udgave, så finder du med garanti det bomuldsgarn, som du har brug for, blandt Hjertegarns spændende udvalg. 

Er du også blevet bidt af at strikke og hækle?

Igennem de senere år er det blevet mere og mere populært at tage de gamle håndværkstraditioner op igen, og blandt disse hører især strik og hækling.

Hos HobbyGarn er vi naturligvis rigtig glade for den udvikling, fordi vi selv kender til alle de skønne fordele, der er forbundet med at skabe tingene selv.

Hvad enten du hækler grydelapper, trøjer og oldemortæpper, eller om du strikker vanter, sokker og cardigans, så er der rigtig mange fordele forbundet ved at sidde med et håndarbejde.

Først og fremmest får du naturligvis gavn af de projekter, du giver dig i kast med. 

Måske har du fundet opskriften på den trøje, som du har drømt om i flere år, eller måske er du bare helt vild med at strikke dejligt varme og bløde sokker til hele familien.

Ved at fremstille tingene selv har du muligheden for at sætte dit eget, personlige præg på tingene, og du kan blandt andet vælge nøjagtigt hvilken type garn og hvilken farve, din nye trøje eller sokkerne skal have.

På samme måde er det også blevet utroligt populært at fremstille sine egne boligtekstiler, og her taler vi ikke blot om de praktiske karklude og håndklæder i bomuld, men også de dejligt lune og bløde plaider og puder i varmt og lækkert uldgarn.

Med det store udvalg af garn i masser af gode kvalitetsmaterialer og et væld af farver, kan du også altid være sikker på at finde nøjagtigt de kvaliteter og de farver, som passer perfekt sammen med din smag og din øvrige indretning.

I en tid, hvor mange har en travl hverdag, som er fyldt med masser af gøremål, har håndarbejdet ligeledes vundet stor popularitet, da det er en rigtig god måde at komme ned i gear på.

Når du fordyber dig med dit strikketøj, giver du således både hoved og krop mulighed for at slappe af, og du kan på den måde skabe dit eget lille rum, hvor du slapper af, samtidig med at du får tilfredsstillet din indre kreativitet og skabertrang.

Håndarbejdet er ligeledes perfekt til dig, som af forskellige årsager er tvunget til en mere passiv hverdag. 

Her kan dine håndarbejdsprojekter være til praktisk glæde både for dig selv og andre, og samtidig kan de være med til at give struktur og indhold til din hverdag.

Og det er ikke blot selve håndarbejdet, vi alle kan finde fornøjelse ved.

At udvælge det næste projekt og dernæst vælge, hvilken garnkvalitet og hvilke skønne farver man skal arbejde med, kan nemlig i sig selv være en utrolig spændende opgave, som nemt bliver et helt lille projekt i sig selv.

En anden årsag til, at strik og hækling bliver mere og mere populært, skal uden tvivl også findes i vores tiltagende bevidsthed om bæredygtighed og hensyn til miljøet.

Den rigdom og overflod, som har eskaleret siden efterkrigstiden har for mange af os medført en opvækst, hvor brug og smid væk mentaliteten havde kronede dage. 

Den voldsomme produktionsmængde har ikke blot medført en overproduktion af ting, men samtidig har den også trukket store veksler på vores miljø og natur.

I dag bliver konsekvenserne af dette mere og mere tydelige for os alle, men heldigvis har omstændighederne også affødt en skærpet opmærksomhed på mulighederne for genanvendelse.

Som en naturlig forlængelse af dette har vi nu også langt større fokus på mulighederne for at fremstille tingene selv, og på den måde har vi gode muligheder for at reducere tidligere tiders masseproduktion af eksempelvis beklædningsgenstande.

Der er med andre ord masser af win-win i at strikke og hækle selv, både når vi ser på det personlige plan og på det samfunds- og miljømæssige plan.

Køb Hjertegarn og andre kvalitetsmærker hos HobbyGarn

Hvad enten du køber Hjertegarn eller et hvilket som helst andet kvalitetsgarn, så finder du naturligvis et stort og varieret udvalg her hos HobbyGarn.

Vi elsker garn og vi elsker endnu mere at formidle markedets allerbedste kvaliteter til vores mange strikke- og hækleglade kunder.

Derudover forhandler HobbyGarn naturligvis også alt det andet, som du skal bruge for at kunne komme i gang med dine projekter. 

Hvad enten du skal bruge hæklenåle, strikkepinde, opskriftereller spændende og fint tilbehør, så har vi det her i shoppen.

Skal du glæde en håndarbejdsentusiast med en dejlig gave, så forhandler vi naturligvis også gavekorttil forskellige priser, så der er noget for enhver.

Har du lyst til at lade dig inspirere af andres design, så forhandler vi også dejlige garn kits til både børn og voksne samt mænd og kvinder.

Ved køb af Garn-kits skal du blot vælge hvilket design og størrelse, du ønsker at fremstille. 

Så sørger vi for at sende dig nøjagtigt den mængde garn, som du skal bruge sammen med en printet udgave af opskriften.

Husk blot at bestille de nødvendige strikkepinde, hæklenåle og eventuelle knapper separat, da disse ikke følger med i vores garn kits. 

Hos HobbyGarn sælger vi ikke bare garn og tilbehør.

Vi sætter nemlig også en stor ære i, at enhver handel skal følges ordentligt til dørs, og derfor er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål for eksempel omkring garnkvalitet og -mængder, størrelse på strikkepinde eller noget helt andet.

Når du handler online hos HobbyGarn, slipper du for en masse bøvl med at tænke på åbningstider, parkeringspladser og fyraftenstrafik.

Vores webshop har nemlig åbent døgnet rundt, så hvad enten du er frisk og klar til at handle klokken 2 eller klokken 14, så er vi kun et enkelt klik fra dig.

Vi har gjort det nemt at handle hos os, lige fra du starter med at søge de varer, som du ønsker at købe, og til du er igennem betalingsdelen.

Herefter sørger vi naturligvis også for, at du får leveret dine varer i løbet af kun 1-3 hverdage, for vi kender nemlig alt til den utålmodighed, der så nemt kan indfinde sig, når man først har besluttet sig for et nyt projekt.

Vi tilbyder dig naturligvis også muligheden for, at du kan afhente dine online ordrer i vores showroom, hvor du også har muligheden for at se, mærke og købe alle de spændende varer, som du finder her på webshoppen. 

Adressen og åbningstiderne på vores showroom finder du lige her.

Må vi have lov at se dine kreationer?

Foruden alle de mange fordele, som vi tidligere har nævnt i forbindelse med at strikke og hækle selv, er der naturligvis endnu en ting, som i høj grad skærper glæden og fornøjelsen ved håndarbejdet, nemlig glæden ved fælles inspiration.

Den glæde og stolthed, som man kan føle, når man har fremstillet noget med sine egne hænder, kan mangedobles, når man fremviser resultatet for andre.

Ved at vi deler billeder af vores håndarbejdsprojekter med hinanden, kan vi således være med til at inspirere hinanden til nye, spændende, sjove og smukke projekter.

Derfor vil vi hos HobbyGarn blive rigtig glade, hvis du har lyst til at vise os billeder af de projekter, som du fremstiller med garn fra os. Brug meget hern #hobbygarn når du deler dine billeder. 

HobbyGarn ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit håndarbejde.

Læs mereLæs mindre