• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Bomuldsblanding

Her på siden har vi valgt at lave en samlet oversigt over alle vores blandingsgarner, som indeholder bomuld

På den måde kan du hurtigt og nemt finde nøjagtigt den eller de typer bomuldsblandinger, som du skal bruge til dine håndarbejdsprojekter.

Bomuld er et af de mest anvendte materialer til blandt andet beklædning, og det er der et hav af gode grunde til.

Bomuld er i sig selv et virkelig lækkert materiale, som besidder en lang række gode egenskaber, og når bomulden kombineres med forskellige andre typer gode materialer, er mulighederne for anvendelse stort set uendelige.

Hvad er bomuldsblandinger?

Bomuldsblandinger er, som navnet antyder, garnkvaliteter, hvor en del af garnet består af bomuld. 

Da bomuld er et meget alsidigt materiale, som kan bearbejdes på mange forskellige måder, har det også den egenskab, at det fungerer rigtig godt sammen med en lang række andre materialer. 

Det kan for eksempel være materialer som uld, silkeog viscose.

Hvad er fordelen ved at blande bomuld med andre materialer?

Fordelene ved at blande forskellige typer materialer med bomuld er mange og alsidige. 

Alt efter hvilke materialer man vælger at blande sammen med bomulden, vil man generelt opnå en lang række nye garntyper, som formår at kombinere de allerbedste egenskaber fra alle de skønne materialer, som garnet består af.

For eksempel vil et uldgarn, som indeholder en vis mængde bomuld, ofte være en rigtig god løsning for dem, som ellers har problemer med at uldgarn kradser og klør.

Ligeledes vil et materiale som silke være med til at give bomulden et glat og smukt skinnende look og et lækkert strejf af skøn luksus.

Hvad kan jeg bruge bomuldsblandinger til?

Du kan vælge at bruge bomuldsblandinger til alle de projekter, hvor du ønsker at tilføje dit strikke- eller hækletøj alle de gode, robuste egenskaber, som har gjort bomulden til et af verdens mest populære materialer.

Hvorfor er bomuld så populært?

Det er bestemt ikke uden grund, at bomuld er et yderst populært og anvendt materiale på verdensplan.

Bomuldens udbredelse

Bomuld udgør mere end 40 % af de samlede tekstiler, som anvendes på verdensplan, og man dyrker i dag bomuld på cirka 5 % af jordens landbrugsarealer.

Anvendelsen af bomuld til især beklædning går adskillige tusind år tilbage i tiden, så man har altså på et meget tidligt tidspunkt fundet ud af, at dette materiale besidder nogle egenskaber, som ingen andre materialer helt kan hamle op med.

Selve bomuldsfibrene danner nærmest en hale på bomuldsfrøene og sidder som en beskyttende dyne af blødt vat rundt om frøene inden i bomuldsplanten. 

Det er disse bløde fibre, som bearbejdes til det bomuldsmateriale, som anvendes til blandt andet dit garn.

Bomuldsfibrene kan være af forskellig længde, hvilket har stor betydning for det færdige materiale. 

De længste bomuldsfibre kan således blive helt op til 6 cm. lange, og jo længere fibrene er, des bedre bliver resultatet.

Dette skyldes, at jo længere fibrene er, jo færre ender sidder der og stritter ud fra den færdige bomuldstråd.

Et bomuldsgarn af forholdsvis lange fibre vil således fremstå med en overflade, hvor teksturen er meget ensartet, glat og smuk.

Nemt at bearbejde

Bomuld er et materiale, som er utroligt nemt at bearbejde, både under selve processen med at spinde fibrene, men også efterfølgende.

Derfor er bomuld og bomuldsgarn også et materiale, som ofte fås i et væld af forskellige smukke farver, da bomulden tager rigtig godt imod indfarvning.

Behageligt og non-allergent materiale

Bomuld er nok så populært på grund af materialets naturlige åndbarhed, og dertil kommer bomuldens fantastiske evne til at opsuge og absorbere en forholdsvis stor mængde fugt i forhold til dens egen vægt.

Dette er med til at gøre bomuld til et yderst populært materiale til beklædning i sommerhalvåret, hvor bomulden sørger for, at kroppen har nemt ved at komme af med overskydende varme, hvorved du nemmere kan bibeholde en behagelig kropstemperatur.

Bomuld føles generelt skønt og behageligt imod huden. Materialet er desuden så godt som non-allergent, hvilket betyder, at langt de fleste kan bære bomuld uden at risikere problemer med allergi og overfølsomhed.

Denne egenskab understreges af, at bomuld som udgangspunkt kan tåle at blive kogevasket. Du kan derfor være sikker på, at bomulden bliver helt ren og fri for bakterier og lignende, hver gang den bliver vasket.

Kogevask gælder imidlertid kun for bomuld, som ikke er indfarvet.

Dog tåler de ubehandlede og lyse varianter oftest at blive vasket på 60 °C.

Fordelene ved at blande bomuld og andre materialer

Bomuld har nogle få egenskaber, som i forskellige sammenhænge kan være knap så populære.

Bomuld kommer således nemt til at krølle, lige som det har tendens til at krybe i størrelse, når man vasker det første gang. 

Disse knap så populære egenskaber er imidlertid nogle af de ting, som du kan undgå, når du vælger et garn, som kombinerer bomulden med et andet materiale.

Alt efter hvilke materialer, som bomulden bliver blandet med, kan man altså fremstille garn, hvor blandt andet strukturen og holdbarheden styrkes.

Bomulden kan også gøres mere blød og luksuriøs, og endelig kan man opnå en større elasticitet og dermed en meget høj grad af komfort ved at blande bomuld med andre typer materialer.

Bomuld blandet med viskose giver for eksempel garnet et virkelig smukt skinnende finish, og det samme gælder for en blandingsgarn, som består af bomuld og silke.

Er du på udkig efter et uldgarn, hvor slidstyrken er i topklasse, kan du med stor fordel vælge et uldgarn, som er blandet med bomuld. 

Derved får du et blandingsgarn, som kan være et yderst behageligt og slidstærkt alternativ til den rene uldgarn, når du skal fremstille beklædningsgenstande, der bruges i hverdagen.

Under de forskellige varianter, som du finder her på siden, kan du naturligvis læse nærmere om de respektive garntypers mange dejlige egenskaber, lige som du finder forslag til, hvilke formål og projekter, de enkelte garntyper er særligt velegnede til.

Køb dine varer hos Hobbygarn - fysisk eller online

Når du skal købe garn og tilbehør til dine håndarbejdsprojekter, kan du med stor fordel handle det hele her i vores webshop.

Service følger med - helt naturligt

HobbyGarn sætter en ære i at afslutte enhver handel på bedste vis, så du er klædt bedst muligt på til at gå i gang med dine håndarbejdsprojekter.

Dette betyder også, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med køb af materialer og lignende. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Leveringstid

Bestiller du dine varer online, sørger vi naturligvis også for den kortest mulige leveringestid, så du kan komme i gang med dine projekter så hurtigt, som muligt.

Stort udvalg

Foruden vort store udvalg af spændende og lækkert kvalitetsgarn i mange varianter og farver, forhandler vi naturligvis alt, hvad dit håndarbejdshjerte kan begære af strikkepinde og hæklenåle samt tilbehør i de allerbedste kvaliteter, som markedet kan tilbyde.

Skulle du have lyst til at prøve kræfter med de meget populære Garn-kits, forhandler vi naturligvis også dem. 

Her behøver du blot at vælge design og størrelse, så sørger vi for at pakke garn og opskrift til dig, så dit projekt er lige til at gå i gang med. 

Ved køb af DIY-kits skal du dog være opmærksom på, at de nødvendige strikkepinde, hæklenåle og eventuelle knapper ikke følger med i pakningen. Disse skal altså bestilles separat.

Gavekort

Mangler du den helt rigtige gave til en håndarbejdsentusiast, men er du ikke helt sikker på, hvad vedkommende kunne ønske sig?

Så er et Gavekort fra Hobbygarn det helt perfekte valg!

Vi fører gavekort i mange forskellige prisstørrelser, og gyldigheden er hele tre år, så der er masser af tid til at beslutte sig for de helt rigtige varer.

Nyhedsbrev

Hvis du vil være helt sikker på at være blandt de første, som får besked om spændende nyheder og tilbud fra Hobbygarn, anbefaler vi, at du tilmelder dig vort nyhedsbrev. 

Med vores nyhedsbreve vil du altid være helt opdateret på de seneste nyheder, når vi for eksempel får nye, spændende varer ind i shoppen.

Du vil også være blandt de første, som bliver informeret om forskellige tilbud og kampagner, lige som du også vil opleve at få tilsendt forskellige former for rabatter og tilbud.

Ved at modtage vort nyhedsbrev deltager du også automatisk i konkurrencen om et gavekort på kr. 1500,- til køb af varer hos os.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen - hurtigt, nemt og naturligvis helt uden bøvl.

Er du også bidt af at strikke og hækle?

Så kan vi kun sige velkommen i klubben!

Håndarbejdstyper som især strik og hækling oplever i disse år en voldsom renæssance, og det er der naturligvis en lang række grunde til.

Dels bliver der flere og flere, som opdager fordelene ved at sætte deres eget, personlige præg på garderoben.

Ved at strikke og hækle en del af dit eget tøj har du således et væld af muligheder blandt de mange forskellige opskrifter, og ikke mindst det store udvalg af garn i mange lækre kvaliteter og skønne, smukke farver.

Set ud fra et miljømæssigt synspunkt er der heldigvis også flere og flere, som får øjnene op for de mange fordele der er, ved at man selv fremstiller sine striktrøjer og lignende.

I stedet for at købe masseproduceret stangtøj, som i langt de fleste tilfælde trækker store veksler på vort miljø, er der et stigende antal, som ønsker at satse på kvalitet fremfor kvantitet.

Ved at købe lækkert garn i høj kvalitet kan du nemlig være sikker på, at dit striktøj har en lang holdbarhed, og du kan således have stor glæde og fornøjelse af dine dejlige kreationer i rigtig lang tid.

I kølvandet på en livsstil som stiller større og større krav til, at vi er "på" det meste af tiden, er der også et naturligt øget behov for, at vi kan koble fra og lade hænderne arbejde med for eksempel et strikketøj, mens tankerne får lov at køre i frigear.

Ved at sidde med et håndarbejde som strik eller hækling tvinger du mere eller mindre hele dit system til at koncentrere sig om den enkelte opgave. 

På den måde giver du din krop og din hjerne mulighed for at komme ned i gear, og du kan således både slappe af og oplade ny energi, når du sidder med et håndarbejde.

Tidligere var strik og hækling en helt basal ting i forhold til at få tøj på kroppen, men i dag handler det nok så meget om at imødegå den naturligt indbyggede skabertrang, som alle mennesker besidder.

Dette betyder også, at du typisk vil opnå en glæde og tilfredshed med dit færdige projekt, som du slet ikke i samme grad vil kunne opleve, hvis du blot gik ud og købte et færdigt stykke tøj.

Der er således alt at vinde ved at prøve kræfter med håndarbejdets glæder, og hvad enten du er helt nybegynder eller hardcore entusiast, vil du kunne finde alt det, du skal bruge til dine projekter, her hos Hobbygarn.

Må vi se dine kreationer?

Hos Hobbygarn sætter vi ikke blot pris på at formidle lækkert kvalitetsgarn og -tilbehør til vores kunder.

Vi bliver også utroligt glade, når vi får lov at se alle de spændende, søde og sjove kreationer, som I formår at skabe med garn fra os.

Ved at dele billeder af de mange, skønne ting, som vi hver især fremstiller, kan vi også være med til at inspirere hinanden til nye, sjove projekter. Så brug meget gerne #hobbygarn.

Vi hos Hobbygarn ønsker dig rigtig god fornøjelse med alle dine håndarbejdsprojekter.

Læs mereLæs mindre