• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Babygarn / Garn til babyer

På denne side har vi samlet alt det skønne, bløde og lækre garn, som er specielt velegnet til alle former for strik og hækling til baby.

Dermed får du det allerbedste overblik over det store udvalg af babygarn, så du hurtigt og nemt kan udvælge nøjagtigt det garn, du ønsker at arbejde med.

Hvad er babygarn?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at babygarn ikke er en afgrænset betegnelse. Der kan således være forskellige opfattelser af, hvad man kan betegne som babygarn.

Betegnelsen babygarn er således blot garn af forskellige materialer, som er særligt velegnede til at strikke og hækle tøj og tilbehør til baby. 

Babygarn kan også betegnes som "garn til baby", og denne betegnelse forklarer måske bedre, hvad der egentlig ligger bag ordene.

Der er altså ikke tale om en bestemt type garn eller et bestemt materiale, men derimod de forskellige kvaliteter og typer af garn, som er mest anvendte til formålet, og som vi ved, egner sig særligt godt til baby.

Hvilke egenskaber bør babygarn have?

Når du skal strikke og hækle tøj og tilbehør til baby, er det en rigtig god ide at stille nogle særlige krav til det garn, du skal arbejde i.

Garnet skal først og fremmest være behageligt for baby at bære, uden at det kradser eller på anden måde irriterer babys hud, som typisk er mere sart og følsom end vi voksnes.

Baby har det også med at lække lidt i begge ender, og derfor er det utroligt vigtigt, at tøjet er nemt at vedligeholde. 

Det er med andre ord en særlig stor fordel, hvis tøjet kan vaskes i vaskemaskine og eventuelt tørretumbles.

Denne egenskab hænger sammen med den næste, nemlig kravet om høj slidstyrke. 

Den hyppige tøjvask kræver nemlig en god slidstyrke, således at tøjet ikke bliver slidt op i vask, før baby er vokset ud af det.

Dernæst er det også yderst vigtigt, at det materiale, som babys tøj er fremstillet i, er åndbart, således at temperaturen kan reguleres ad naturlig vej.

Baby har som bekendt ikke samme mulighed for at sige fra og til eller selv tage sine trøjer af og på, hvis det bliver lidt for varmt eller koldt. 

Derfor er det vigtigt, at babytøj ikke er fremstillet i et meget kunstigt og plastlignende materiale, som ofte vil virke alt for tæt og varmt at bære.

Tykkelsen på garnet er en anden egenskab, som du med stor fordel kan tage i betragtning, når du skal fremstille beklædning til de små, kære kravlenisser.

Hvis du forestiller dig en voksentrøje, som bliver skaleret ned i babystørrelse, så er det nemlig ikke blot de enkelte mål på trøjen, der skal reduceres. 

Garnets tykkelse er ligeledes vigtig at reducere, hvis ikke baby skal ende ud med at ligne en hjemmestrikket Michelinmand.

Et forholdsvist tyndt garn giver derimod baby stor bevægelsesfrihed og dermed en langt større komfort, end hvis man vælger et meget tykt og kraftigt garn.

Heldigvis findes der også en lang række af dejligt bløde garntyper, som er spundet med tynde tråde, så du kan sagtens finde garn, som er helt perfekt til dejlige, bløde trøjer til de helt små.

Hvorfor skal jeg vælge bestemte typer garn til baby?

Baby har på en lang række områder nogle andre forudsætninger end vi voksne, og derfor er det vigtigt, at vi tager nogle bestemte forholdsregler, når vi skal udvælge det garn, som vi bruger til at strikke og hækle babys tøj af.

Den allervigtigste forholdsregel er selvfølgelig at sørge for, at baby trives i det garn, vi vælger.

Baby har som udgangspunkt en noget mere følsom og sart hud end voksne, og der skal ofte ikke meget til, før deres hud reagerer på forskellige påvirkninger.

Hvis du for eksempel vælger at strikke i et garn, som består af 100 % uld, vil det derfor være en stor fordel at vælge et uldgarn, som bærer betegnelsen superwashed eller 100 % ren, ny uld.

Disse garntyper har nemlig gennemgået en proces, som gør, at de ikke klør og kradser mod huden, på samme måde som uld ellers kan have tendens til.

De nævnte uldgarner har desuden begge den store fordel, at de også kan vaskes i vaskemaskinen, så det er ren win-win for den moderne familie. 

Som vi netop har været inde på tidligere, sker det største slid på babytøj typisk i vaskemaskinen. 

Derfor er det vigtigt, at tøjet vitterligt også kan holde til de hyppige vaske, således at tøjets øvrige egenskaber og komforten bevares så længe som muligt.

Åndbarheden er ligeledes vigtig, fordi baby ikke har samme mulighed, som vi andre, for at sige til og fra.

Blandt andet derfor er det også helt perfekt at bruge den mode eller stil, som kaldes lag-på-lag, når baby skal klædes på. 

På den måde er det nemt for de voksne at fjerne eller tilføre et lag eller to, hvis baby får det lidt for varmt eller køligt.

Dermed kommer vi til det næste punkt, nemlig tykkelsen af garnet, som anvendes til babys tøj.

Lag-på-lag stilen kræver i sig selv, at de enkelte garntyper er af en forholdsvis tynd kvalitet, og dertil kommer kravet om bevægelighed og komfort. 

Disse egenskaber er selvfølgelig lige så vigtige for baby, som de er for os voksne, og her kommer de tyndere garntyper også virkelig til deres ret.

Hvilke garntyper er velegnet til baby?

Det korte svar er - alle de garntyper, som du finder her på siden.

Husk derfor også at tjekke siden jævnligt, da vi hele tiden får nye og spændende garnkvaliteter hjem.

Når det er sagt, så er der som nævnt ikke nogen fast afgrænsning af, hvilke typer garn, der er bedst egnet til baby.

Vi har dog valgt at fremhæve nogle materialer, som vi finder særligt egnede, og blandt disse finder du både garner i enkelte materialer samt blandingsgarner, som er sammensatte af forskellige materialer.

100 % bomuld er således et af de meget populære materialer, når det handler om fremstilling af babytøj.

Dette skyldes ikke mindst materialets lethed sammen med en naturlig åndbarhed, som gør det til et virkelig dejligt materiale at bære.

Bomuld er desuden nemt at vedligeholde, da det som udgangspunkt kan vaskes på kogevask og efterfølgende tørres i tørretumbler. 

De farvede udgaver af bomuld bør dog vaskes ved højst 40 eller 60 °C. 

De helt nøjagtige vaskeanvisninger fremgår altid af banderolen på de respektive garnkvaliteter.

100 % uld er ligeledes et meget populært og anvendeligt materiale til fremstilling af babytøj.

Som nævnt tilråder vi dog, at du bruger et uldgarn, som bærer betegnelsen superwash eller 100 % ren, ny uld. 

Dermed er du sikker på, at uldgarnets fibre ikke irriterer babys sarte hud, og du kan oven i købet vaske det i vaskemaskinen.

Blandingsgarner kan eksempelvis bestå af uld og nylon, hvor du på samme tid får uldens mange gode og naturlige egenskaber sammen med den fantastiske slidstyrke, som kendetegner nylon.

Er der garntyper, jeg ikke bør bruge til baby? 

Det er utroligt fristende at strikke og hækle tøj til baby i naturgarner, som er udstyret med lange, bløde fibre. 

Vi ønsker jo alle kun det allerbedste for de små poder, og når vi nu godt ved, at de ikke skal pakkes ind i vat, så må et blødt garn som eksempelvis angora da være det næstbedste.

Eller er det?

Det er et af de områder, hvor meningerne er meget delte, og som derfor godt kan give anledning til debat.

Hobbygarn tilråder dog, at du fravælger garntyper som 100 % angora og 100 % alpaca, som har de ekstra lange naturfibre. 

Begrundelsen for, at disse garntyper ikke er velegnede til baby, er, at garnerne afgiver et naturligt fnuller fra fibrene, som kan sætte sig og irritere i babys luftveje.

I den sammenhæng er det vigtigt at nævne, at det ikke blot drejer sig om, hvorvidt baby selv plukker fnulleret af tøjet og stopper det i munden.

Fibrene vil nemlig naturligt afgive en smule fnuller, når man bevæger sig i tøjet. 

På den måde bliver disse fibre altså luftbårne, og de kan derfor nemt sætte sig i babys næse, mund og øjne til stor irritation for de små.

Dette betyder heldigvis ikke, at du slet ikke kan anvende et materiale som for eksempel alpaca uld til babys tøj.

Der findes nemlig skønne blandingsgarner, hvor alpacaen indgår sammen med andre dejlige materialer, og hvor risikoen for irritation ikke er helt så stor. 

Vi tilråder dog, at man primært bruger disse garntyper til trøjer eller jakker, som baby kun har på i kortere tid ad gangen, således at risikoen for irritation nedsættes til det mindst mulige.

Alt det garn og tilbehør, du skal bruge - lige her hos HobbyGarn

Foruden vores store og spændende udvalg af lækkert garn til baby, finder du naturligvis alt, hvad dit hjerte kan begære af garn i et hav af forskellige typer og kvaliteter lige her i vores webshop.

Du finder også et væld af spændende Garn Kits. Vores Garn kits er utroligt nemme at gå til. Du vælger blot model og størrelse, så sørger vi for at sende dig nøjagtigt det garn, du skal bruge til denne opskrift. 

Ved at købe Garn kits slipper du altså helt for at skulle beregne garnforbruget til dit næste projekt.

HobbyGarn har formidlet lækkert kvalitetsgarn og -tilbehørtil et væld af glade håndarbejdsentusiaster igennem flere år, og det bliver vi ved med!

Vi sætter en stor ære i at yde vores kunder den allerbedste service, samtidig med at vi leverer varer i de allerbedste kvaliteter, som markedet kan tilbyde.

Kombinationen af høj service og kvalitetsvarer er nemlig efter vores mening den eneste rigtige måde at drive forretning på.

Derfor skal du heller ikke tøve et sekund med at kontakte os, hvis du har spørgsmål af nogen art, hvad enten det gælder køb af varer eller valg af materialer og opskrifter, og lignende.

Vi sørger for at hjælpe og rådgive dig, så du er klædt ordentligt på til at gå i gang med dit næste håndarbejdsprojekt.

En forudsætning for, at du kan starte dit projekt op så hurtigt som muligt, er naturligvis også vores favorable leveringspriser og -betingelser.

 

Har du lyst til at vise dine færdige projekter frem?

I nyere tid er det blevet meget populært at tage de gamle, traditionelle håndarbejdstyper som strik og hækling op igen, hvilket blandt andet er til glæde for den naturlige skabertrang, som vi har i os. 

Ved at fremstille en stor del af vores tøj selv i form af strik og hækling er vi desuden med til at skåne miljøet, idet man typisk fremstiller få varer i den bedste, langtidsholdbare kvalitet, når man selv strikker og hækler. 

Dette står i fin kontrast til den masseproduktion og brug-og-smid-væk mentalitet, som tidligere har hersket, og som vi nu heldigvis er ved at vende os væk fra.

Dertil kommer et øget behov blandt mennesket for at kunne koble fra og fordybe sig i aktiviteter, som vi primært udfører for vores egen fornøjelses skyld.

Behovet for dette skal man bestemt ikke undervurdere, for når vi sidder med for eksempel et strikketøj, giver vi nemlig hjernen mulighed for at koble fra, samtidig med at vi lader ny energi op. 

Der er således mange gode grunde til, at håndarbejde igen er blevet så populært, og det er vi naturligvis rigtig glade for her hos Hobbygarn.

Vi er dog ikke kun vilde med at formidle kvalitetsgarn til kunderne. 

Vi elsker nemlig også, når vi får lov at se billeder af alle de smukke, sjove og finurlige kreationer, som I formår at skabe med garn fra os.

Skulle du således have lyst til at dele billeder af dit håndarbejde og dermed være med til at inspirere andre håndarbejdsentusiaster, er du meget velkommen til at dele billeder på instagram under #hobbygarn.

Hobbygarn ønsker dig rigtig god fornøjelse med alle dine spændende håndarbejdsprojekter.

Læs mereLæs mindre