• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Garn med farveskift

Hvad er garn med farveskift?

Garn med farveskift kan også betegnes som multifarvet garn, flerfarvet garn eller garn med print.

Alle disse betegnelser dækker således over de mange forskellige typer af garn, som alle er fremstillet således, at den enkelte snor eller garntråd skifter farve undervejs i trådens længde.

Garn med farveskift kan være fremstillet af en lang række forskellige kvaliteter, lige som der også kan være stor variation i, hvordan farveskiftet i de enkelte garntyper fremtræder.

Materialemæssigt er vores udvalg af garn med farveskift lige så stort og varieret som farverne i garnet.

Du finder således både garn i 100 % blød og let bomuld, samt garn i 100 % lækker, lun uld.

Dertil kommer en række varianter af blandingsgarner, hvor der typisk er tale om enten et uldgarn, som er blandet med eksempelvis nylon eller polyamid for ekstra slidstyrke, eller et luksuriøst mohairgarn tilsat smukt skinnende silke.

Hvad angår materialerne, er der således masser af muligheder, også når det handler om, hvad du kan bruge de forskellige typer af garn med farveskift til.

Garn med farveskift kan desuden variere rigtig meget i forhold til, hvordan farveskiftet er lavet i den enkelte kvalitet.

Nogle typer garn er således fremstillet med mange farver i ét garn, og hvor det færdige udtryk således fremtræder meget livligt og sprudlende.

Andre typer garn med farveskift har færre farver i mere afdæmpede tone-i-tone nuancer, som giver et mere roligt udtryk.

Ligeledes kan der være stor forskel på, hvordan farveskiftet fremstår i de enkelte typer garn.

Du finder således garn, hvor de enkelte farver skifter meget brat, og andre typer garn, hvor farveskiftene har en mere glidende overgang til hinanden.

Ligeledes skelner man også imellem garn med kort eller hurtigt farveskift og garn med lang farveskift.

Denne betegnelse henviser selvfølgelig til, hvor langt et stykke af garntråden, den enkelte farve varer, før den skifter over til næste farve.

Alle disse forskellige måder at variere farver og farvernes længde på, har naturligvis stor betydning for, hvilket udtryk det færdige projekt vil få.

 

Hvad er kendetegnende for garn med farveskift?

Noget af det, som især kendetegner garn med farveskift, er det unikke, legende og kreative udtryk, som du slet ikke kan undgå, når du arbejder i denne type garn.

Hvad enten du vælger et garn med mange, klare farver eller en af de mere afdæmpede varianter, vil dit færdige arbejde således altid fremstå med en grad af kreativitet, livsglæde og uforudsigelighed.

Garn med farveskift har desuden den store fordel, at du helt slipper for at arbejde med flere garnnøgler ad gangen, samtidig med at du nemt og ubesværet kan skabe smukke, spændende og helt unikke udtryk.

Disse egenskaber er uden tvivl også medvirkende til, at garn med farveskift er så utroligt populært blandt rigtig mange håndarbejdsentusiaster.

Først og fremmest kommer garn med farveskift i så utroligt mange smukke varianter, at der altid vil være noget for enhver smag og temperament.

Dertil kommer, at når du anvender et garn med farveskift, så slipper du for selv at skulle finde de farver, som passer sammen, og den rytme, der skal være i de enkelte farveskift.

Garn med farveskift har således flere spændende ting i sig, fordi det taler til din kreative side, samtidig med at du er tvunget til at slippe kontrollen lidt i forhold til, hvordan dit færdige projekt helt nøjagtigt kommer til at se ud.

Uforudsigeligheden til trods så kan du dog altid være sikker på, at dit færdige arbejde vil fremstå ganske smukt og helt unikt.

 

Hvad kan jeg bruge garn med farveskift til?

Som udgangspunkt kan du bruge garn med farveskift til det hele.

Et hvilket som helst projekt, hvor du ønsker et smukt og spændende udtryk, som udstråler kreativitet og livsglæde, kan således med stor fordel fremstilles i et garn med farveskift.

Udvalget af de forskellige materialer og kvaliteter er desuden yderligere med til at understrege de utroligt mange muligheder, som du har med denne type garn.

Vælger du for eksempel at købe dit garn med farveskift i 100 % bomuld, får du således et garn, som er både slidstærkt og dejligt blødt mod huden.

Bomuld er desuden et lækkert, åndbart materiale, som gør det anvendeligt til et væld af forskellige projekter lige fra babytøj til lette pullovers, søde sommerkjoler samt smukt og praktisk tilbehør til hjemmet.

Et garn med farveskift i 100 % uld vil blandt meget andet give dig muligheden for at fremstille dejligt varme og bløde sweaters til familien, og hvor I har muligheden for at vælge det farveprint, I hver især allerbedst kan lide.

Du kan ligeledes bruge de lækre uldgarner til at fremstille skønne, farverige tæpper, puder og lignende til dit hjem, hvad enten du ønsker at tilføre nye og spændende farver til stuen eller måske til børneværelset eller et fint og hyggeligt gæsteværelse.

Uldgarn bringer, lige som bomuld, en lang række af naturens bedste egenskaber med sig.

Med uld får du således et garn, som både er i stand til at regulere temperaturen, når du bærer det, og som samtidig sørger for at transportere sved væk fra kroppen, idet ulden absorberer helt op til 33 % af sin egen vægt i fugt.

Blandingsgarnerne, som består af uld og nylon eller polyamid, er garntyper, som kombinerer uldens mange dejlige egenskaber med et materiale, som giver øget slidstyrke.

Derfor er disse typer garn helt oplagte at bruge til fremstilling af for eksempel strømper og sokker eller hverdagens favoritsweater eller -pullover.

Ved at vælge et blandingsgarn med farveskift får du således rig mulighed for at sætte masser af skøn og dejlig kulør og farverige aftryk på din dag.

Denne type garn er desuden også meget anvendelig til fremstilling af eksempelvis skønne tæpper til hjemmet, hvis du vil sikre dig, at tæpperne har ekstra lang levetid og dermed ekstra mange hyggetimer i sig.

Har du et ønske om yderligere variation i dine mange, spændende håndarbejdsprojekter, kan du desuden også vælge at kombinere garn med farveskift med forskellige, ensfarvede garnkvaliteter.

På den måde er dine muligheder nærmest uendelige, når det gælder om at sætte dit helt eget personlige udtryk på det færdige håndarbejde.

 

Er du også bidt af at strikke og hækle?

Det er du ganske sikkert med stor sandsynlighed, når du er havnet her på siden, og vi er rigtig glade for at se dig her i vores webshop. 

Inden for de senere år er der sket en støt stigning i antallet af glade håndarbejdsentusiaster, som har taget mange af de gamle traditioner inden for håndarbejdet til sig.

Op igennem nyere tiders generationer har håndarbejder som strik og hækling typisk været noget, som primært blev udført af kvinderne.

Men går vi længere tilbage i tiden, var det slet ikke ualmindeligt, at også den jævne bondemand havde gang i strikkepindene, når der for eksempel skulle strikkes hoser.

I dag er det således også både mænd og kvinder, unge som ældre, der tager de gamle håndarbejdstraditioner til sig med stor fornøjelse.

At strikke, hækle og i det hele taget nørkle snore eller tråde sammen til beklædnings- og brugsgenstande har således været brugt i årtusinder, og derfor vil det også være en aktivitet, som altid vil gøre sig gældende i større eller mindre grad.

Strik i forskellige variationer er således altid med i modebilledet, hvor designeren Sonia Rykiel især har gjort sig bemærket.

Hun har således klædt modeverdenen på i lækkert strik siden 1960'erne, og det er bestemt ikke uden grund, at hun har fået tilnavnet "Queen of knitwear".

Coco Chanel var en anden af de store designere, som havde blik for de mange fordele, som strikmaterialet har.

Da hun skabte den banebrydende kombination af smukt, håndværksmæssigt design og lækkert, blødt jerseystrik var hendes status som indflydelsesrig designer i absolut topklasse således cementeret én gang for alle.   

At strikke og hækle sit tøj og tilbehør selv taler først og fremmest til den indre skabertrang, som vi alle er udstyret med i større eller mindre grad.

Oven på en lang dag med masser af opgaver og informationer kan vi alle have brug for at slappe af og koble fra med en aktivitet, som kalder på nogle helt andre færdigheder.

Her kommer strik og hækling helt til deres ret, idet du giver din krop og hjerne mulighed for at slappe af og komme helt ned i gear.

Når du sidder med dit håndarbejde, har du således roen til at koncentrere dig om den enkelte opgave, samtidig med at tankerne kan køre lidt i frigear.

På den måde kan man faktisk opleve, at mange af de små eller større problemer, man går og tumler med, nærmest finder deres egen løsning.

At sidde med et håndarbejde giver således hele dit system mulighed for at slappe af og lade ny energi op på samme tid.

Det er med andre ord ren win-win og temmelig genialt, ikke sandt?

I nyere tid er der også blevet et langt større fokus på, hvor den enkelte kan sætte ind over for det store forbrug af ressourcer, som uden tvivl er med til at belaste vort miljø.

Flere og flere søger derfor alternativer til den tidligere så velkendte brug og smid væk-mentalitet, og dette har medført et naturligt ønske om at reducere forbruget af tøj.

Det er nemlig et af de områder, hvor det især har været populært at købe billigt og stort ind, for dernæst hurtigt at smide en stor del af tingene ud igen.

Heldigvis er disse tendenser nu ved at vende, og dermed er det også naturligt, at det bliver mere og mere populært at fremstille for eksempel sine egne sweaters.

Ved at strikke og hækle beklædningenstande som trøjer og lignende selv, ved du nemlig, at du får et lækkert og solidt produkt i et kvalitetsmateriale og med ekstra lang levetid.

 

Du finder dit garn - og alt det andet - hos HobbyGarn

Hos Hobbygarn finder du et væld af skønne, dejlige, smukke, bløde og meget anvendelige garntyper, naturligvis altid i de allerbedste kvaliteter, som markedet kan tilbyde.

Dermed har du muligheden for at finde nøjagtigt de garntyper og -kvaliteter, som du skal bruge, her i webshoppen.

Hvad enten du har planer om fremstilling af babytøj, sweaters til manden, en lækker cardigan til dig selv, dejlige sokker og trøjer til ungerne, eller smukt og praktisk tilbehør til dit hjem, så finder du alt det garn, som du skal bruge til det hele, lige her på shoppen.

Du finder naturligvis også alt, hvad dit  håndarbejdshjerte kan begære af hæklenåle, strikkepinde, knapper og andet sjovt og praktisk tilbehør hos os.

Det betyder, at du kan klikke alle dine varer hjem på én gang, og med vores favorable leveringstider kan du således på alle måder være helt sikker på, at du hurtigst muligt kan komme i gang med alle de mange spændende projekter, du har planlagt.

Har du tiden og muligheden for det, tilbyder vi naturligvis også, at du selv kan hente dine varer på vores fysiske adresse, som du finder under vores kontaktside.

 

Må vi have lov at se dine færdige kreationer?

Hos Hobbygarn er vi rigtig glade for at formidle garn og tilbehør til alle vores strikke- og hækleglade kunder.

Derfor bliver vi også superglade, når I giver os lov til at se alle de mange spændende projekter, som I fremstiller med garn fra os.

Først og fremmest er det utroligt spændende for os at få et indblik i, hvad I frembringer af fine ting, og dels er der grundlag for at I kan være med til at inspirere hinanden til nye, sjove projekter.

Skulle du således have lyst til at vise os billeder af de ting, du har fremstillet med garn fra os må du meget gerne benytte #hobbygarn. 

Hobbygarn ønsker alle vore kunder rigtig god fornøjelse med jeres spændende, sjove, fine og finurlige kreationer.

Læs mereLæs mindre