• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Bomuld

Bomuldens vækst er afhængig af, at en del betingelser skal være opfyldt.

Der skal være vand til rådighed, og sommeren skal være lang og meget varm. Temperaturen i vækstsæsonen må ikke komme under 10 grader og vejret skal gerne være fugtigt, mens høstsæsonen skal være tør.

Derfor er bomuldsgarn noget, vi får fra andre lande, da vores klima her i Danmark ikke passer til vækstbetingelserne for bomulden.

Hvilke egenskaber har bomuld?

Bomuld er et meget populært garn, da det har utrolig mange gode egenskaber. Det er meget stærkt og er garanteret kløfrit. Dette er et kæmpe plus, så hvis du har sart hud, er bomuld altid et godt valg.

Derudover er det utroligt behageligt at have mod huden og er fugtabsorberende. Bomuldsgarn krøller heller ikke, hvilket er utroligt dejligt, når man bruger det til tøj.

Bomuldsgarn er et billigt garn, og det er let at farve og derfor kan det fås i et hav af lækre farver. Derfor er det et rigtig populært garn, da det har mange farvemuligheder og uhørt mange anvendelsesmuligheder. Så sidder du med et projekt i tankerne, kan du nemt anvende vores bomuldsgarn til det.

Klør bomuldsgarn?

Bomuldsgarn er 100 % kløfrit, og derfor er denne garnkvalitet rigtig meget brugt. Det er ikke mange garnkvaliteter, der er garanteret kløfri, så har du svært ved at tåle f.eks. uld mod huden, kan du roligt bruge bomuldsgarn.

Bomuldsgarn er ligeledes utrolig behageligt at have mod huden, og det er svedabsorberende, så du kan bære bomuld til både hverdag og fest. Så sæt dit eget præg på lækre projekter i billigt bomuldsgarn.

Findes der forskellige slags bomuldsgarn?

Bomuldsgarn kan du finde i flere afskygninger. Der er forskel på både tykkelse af garnet og på udseendet. F.eks. kan du få bomuldsgarn til både pind 3, 4 og 5 alt efter hvad, du skal bruge garnet til.

Ønsker du et lidt andet udseende, kan du prøve merceriseret bomuldsgarn, som har et lidt mere glansfuldt udseende – læs mere i næste afsnit.

Der er som sagt også forskel på tykkelsen af garnet, der findes både bomuld, der hedder 8/4 og 8/8. Disse to garnkvaliteter er ikke lige tykke, og de har derfor heller ikke den samme løbelængde.

Derfor er det vigtigt, at du kigger på garnets banderole og orienterer dig om, hvilken nål/pind du skal bruge, hvor lang løbelængden er, og hvad strikke- hæklefastheden er.

Så er du nemlig rigtig godt klædt på til at se, hvor meget garn du skal bruge til din opskrift. Det er nemlig rigtig vigtigt at vide, at garn kan have en meget forskellig løbelængde, så du ikke kommer til at stå og mangle garn, fordi du regner med, at løbelængden er den samme.

Mulighederne er mange, alt efter hvad du skal lave, men også hvilket udtryk du gerne vil give dit projekt. Der er også et hav af farver at vælge imellem, så du selv kan vælge om det f.eks. skal være ensfarvet eller meleret garn.

Hvad er merceriseret bomuld?

Merceriseret bomuld er bomuldsgarn, der har været igennem en merceriseret behandling. Denne behandling går ud på, at man imprægnerer garnet under stræk.

Herved sprænges fibrenes ydre barklag, så den bliver gennemskinnelig og får ”ædelglans”. Samtidig krymper fibrene 20-25 % og bliver derved meget stærke. Når dette ydre barklag er blevet sprængt, bliver fibrene mere svedabsorberende.  

Merceriseret bomuldsgarn er derfor et utrolig smukt og glansfuldt garn, som giver dig et spændende alternativ til det almindelige bomuldsgarn.

Du kan altid bruge merceriseret bomuldsgarn, hvis du har lyst. Det har ikke nogen betydning, om det er merceriseret eller ej, det er kun, om du kan lide det lidt glansfulde udseende til netop dit projekt, der spiller en rolle.

Så har du lyst til at prøve noget nyt, kunne du prøve at strikke eller hækle i f.eks. Muskat fra Drops til dit næste projekt og se et utroligt smukt og holdbart projekt blive til.

Kan jeg strikke af garnet?

Bomuldsgarn kan du sagtens bruge til strik. Bomuld er lækkert at strikke i, og du får et meget blødt arbejde, når du benytter det.

Bomuld kan du sagtens bruge til alle dine strikkeprojekter, også selvom det ikke står i opskriften. Det er bare vigtigt, at du tjekker garnets strikkefasthed, så du er sikker på, at f.eks. en trøje kommer til at passe i størrelsen.

Når du strikker i bomuldsgarn, har det mange fordele, f.eks. at det kan bruges af alle og kan vaskes i maskinen. Derfor kan du sagtens forære det væk i gave, da du er sikker på, at det kan bruges af modtageren.

Kan jeg hækle med garnet?

Bomuldsgarn er rigtig godt at hækle med. Ofte er bomuldsgarn faktisk den foretrukne garnkvalitet, når man hækler. Dette skyldes, at bomuldsgarn er så lækkert at lave dyr og andre figurer i – Amigurumi, som det også bliver kaldt.

Til hækleprojekter har bomuld en perfekt tykkelse, og da man ofte hækler små tøjdyr, nusseklude og andet i den dur, er det en kæmpe fordel, at garnet ikke har løse fibre, der kan give allergi hos små børn.

Samtidig kan bomuld altid vaskes i vaskemaskinen, hvilket er en kæmpe fordel, når det er til børn. Så alt i alt en helt fantastisk garnkvalitet når du hækler.

Du kan stort set altid bruge bomuldsgarn til dit projekt. Så er du ikke til uldgarn, kan du altid erstatte det med bomuld.

Så er du faldet for et projekt, men ikke kan lide det garn, der er brugt, så fortvivl ikke; du kan garanteret sagtens ændre det, bare nålstørrelsen og hæklefastheden passer, så kommer du nemt i hus med projektet.

Hvad kan jeg lave af garnet?

Bomuldsgarn har utroligt mange muligheder, da det kan tåles af alle og kan vaskes i vaskemaskinen. Derfor er det også en meget brugt garnkvalitet.

Det man oftest anvender bomuldsgarn til, er at lave små dyr, bamser, nusseklude og karklude. Det er nemlig rigtig populært at lave hjemmelavede barselsgaver og værtindegaver.

Husk, at du altid kan udskifte det garn, du har fundet en opskrift på, til bomuldsgarn. Det er nemlig meget smag og behag, hvilken type garn man gerne vil lave sit projekt i, og man kan altid ændre garnkvalitet, hvis man ønsker det, bare man tjekker, at strikke- eller hæklefastheden passer.

Så er du nemlig sikker på, at dit projekt bliver, som du ønsker det. Det er derfor vigtigt, hvis du ændrer garnkvaliteten, at du lige laver en strikke- eller hækleprøve, for ellers kan f.eks. en trøje ende med at blive alt for lille, og det ville jo være superærgerligt.

Så elsker du bare bomuldsgarn, så er der masser af projekter at lave, og det er et rigtig lækkert garn at arbejde med, som giver et smukt og holdbart resultat.

Det er vigtigt at bruge en god strikkepind/hæklenål

Når man laver et håndarbejde, er det altid meget vigtigt, at man har et arbejdsredskab, man sidder godt med. Dette er også gældende, når du strikker eller hækler.

Det er nemlig vigtigt, at du sidder godt, så find en god sofa eller stol hvor du sidder behageligt og kan slappe af. Dernæst er det lige så vigtigt at finde en strikkepind eller hæklenål, der ligger godt i hånden.

Hvis du sidder godt og har et godt arbejdsredskab, slapper du mere af, når du strikker eller hækler, og du undgår derfor spændinger i både hænder, nakke og skuldre. Spændinger kan nemlig gøre, at du er nødt til at holde pause fra din hobby, så sørg for at passe på dig selv, så du fortsat kan strikke eller hækle

Hvad der er en god strikkepind eller hæklenål for dig, er det kun dig, der kan mærke. For da vi alle er forskellige, har vi også forskellige krav til vores strikkepinde eller hæklenål.

Derfor har vi et stort udvalg, så du har mange forskellige typer at vælge imellem og kan finde lige netop din favorit. Så skynd dig ind og køb nye strikkepinde eller hæklenåle og forkæl dig selv.

Hvordan skal bomuldsgarn vaskes?

Bomuldsgarn er nemt at have med at gøre, da det kan vaskes i vaskemaskinen. Om det kan vaskes ved 40 eller 60 grader, er meget forskelligt, alt efter hvilken leverandør det kommer fra.

Ofte anbefaler leverandøren, at man kun skal vaske garnet ved 40 grader, for at de kan garantere, at garnet kan beholde sin farve. Men i princippet kan alt bomuldsgarn vaskes ved 60 grader. Men vil du være sikker på, at dit projekt holder, så læs hvad producenten skriver på banderolen, og ret dig efter dette.

I og med at bomuldsgarn kan vaskes i maskinen, bliver det ofte brugt til børn, da det er praktisk, hvis det bliver beskidt. Det bliver nemlig ofte brugt til bamser, nusseklude osv., som bliver puttet i munden og der er det meget praktisk, at det kan vaskes i maskinen.

Kan jeg bruge bomuldsgarn til både børn og voksne?

Bomuldsgarn kan tåles af alle, og derfor kan du både bruge det til børn og voksne. Til børn er garnet f.eks. rigtig godt, fordi det ikke har løse fibre, som kan komme i luftvejene og give allergi hos det lille barn.

Derfor kan du altid benytte bomuldsgarn med god samvittighed, og da det kan vaskes i maskinen, er dette også en fordel, når det er til små børn, da det ofte nemmere bliver beskidt og generelt har brug for at blive vasket oftere.

Bomuldsgarn findes i forskellige tykkelser, så du kan sagtens finde lige den garnkvalitet, du søger til dit projekt. Og farver er der også rigtig mange af, så skynd dig ind og find din yndlingsgarn.

Hvad koster bomuldsgarn hos hobbygarn.dk

Vi har mange forskellige kvaliteter af bomuldsgarn på vores webshop. Men når du køber bomuldsgarn hos os, kan du altid være sikker på, at det er billigt.

Vi elsker nemlig at forkæle dig som kunde med billigt bomuldsgarn. Vi har et stort udvalg af kvaliteter, så du kan finde lige den kvalitet, der vil gøre dit projekt helt fantastisk.

Vi tilbyder dig altid billigt bomuldsgarn, så du kan få lavet endnu flere projekter, men samtidig arbejde med et garn, der er af en virkelig god kvalitet.

Vi elsker nemlig, når folk siger, at det er skønt, at de kan få billigt bomuldsgarn hos os, så de kan lave endnu flere projekter, uden at skulle betale særlig meget.

Vi vil nemlig meget gerne støtte alle jer skønne strikkere og hæklere der er derude, så I kan få lavet en masse kreative projekter og gøre noget godt for krop og sjæl.

Det er nemlig utrolig godt for kroppen at strikke eller hækle, da du slapper helt af, og din krop får en velfortjent pause. Samtidig får du lavet en masse smukke ting med dine hænder, så alt i alt en win-win situation.

Så fat endelig bare strikkepinde eller hæklenål med god samvittighed og gør noget godt for dig selv.

Hvorfor købe mit bomuldsgarn online?

Når du handler online, bestemmer du selv, hvor og hvornår du vil handle, for vores webshop har altid åbent. Det er derfor rigtig fleksibelt og kan nemt passes ind med resten af hverdagen.

Derfor tiltrækker nethandel flere og flere, da det er nemt og enkelt, og du slipper for at stå i kø i en butik, når du hellere vil bruge din fritid på noget andet f.eks. strik eller hækling.

Når du vil købe bomuldsgarn, har vi gjort det nemt for dig at finde den kvalitet, der vil passe til dig, og vi har beskrevet garnet godt, så du ved, hvad du køber. Der er masser af hjælpende tekster, som kan hjælpe dig til at træffe det rigtige garnvalg til netop dit projekt.

Og husk, at har du spørgsmål til vores varer eller andet, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, så hjælper vi meget gerne.

Rigtig god strikke- eller hæklelyst.

Læs mereLæs mindre