• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Silkegarn

Hvilke egenskaber har silke

Silkefibre er utroligt stærke, ja faktisk det stærkeste af alle de naturlige fibre der findes. Silke er isolerende, det vil sige, at det er koldt om sommeren og varmt og vinteren.  Det absorberer fugt rigtig godt, krymper ikke og har en rigtig god stabilitet, når det er strikket.Silke har også en væsentlig kortere tørretid end f.eks. bomuld, hvilket passer rigtig godt ind i en travl hverdag.

 

Hvor stammer silke fra

Silke stammer oprindeligt fra Kina og er et meget fint fiber, som sommerfuglens larve laver. Hun-spinderen lægger i løbet af 4 til 6 dage ca. 500 æg, som hver er på størrelse med et knappenålshoved. Herefter dør hun-spinderen.  Æggene opbevares ved 18 grader stigende til 25 grader, hvilket er den temperatur hvor æggene klækkes. Laverne fodres med morbær blade, da de er meget rige på fedt og i løbet af en måned vokser larverne til 10.000 gange deres udklæknings vægt. De er nu klar til at gå til kokon stadiet. I løbet af 3-4 dage spinder larven et kokon af silketråd rundt om sig selv. Her ligger larven normalt, indtil den kommer ud som en sommerfugl. Men ved silke produktion stoppes denne udvikling. Inden silkesommerfuglen begynder at gnave sig ud og derved ødelægger kokonet. Kokonet består af 600-900 meter silketråd, som man nu forsigtigt spinder til silkegarn.

Gør et godt køb hos HobbyGarn.dk

Køb dit silke garn hos os til en altid fordelagtig pris. Det er nemt og hurtigt, at købe garn hos os. Du kan bestille når det passer dig, for vores webshop har åbent døgnet rundt.  Vi sætter en stor ære i, at levere hurtigt nemlig indenfor 1-3 dage, så du hurtigt kan komme i gang med dit nye strikke/hækle projekt.

Læs mereLæs mindre