• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Halv uld og halv bomuld

Halv uld og halv bomuld

På denne side har vi lavet en samlet oversigt over alle vores garnkvaliteter, som har et indhold af 50 % uldog 50 % bomuld. 

Hvad er et blandingsgarn?

Et blandingsgarn er et garn, hvor man har blandet forskellige materialer.

Det gør man typisk for at forene materialernes forskellige gode egenskaber og derved skabe et garn, som fremstår med endnu flere fordele for dig som slutbruger.

Et eksempel på blandingsgarn kan være et strømpegarn, som indholder både uld, nylon og polyester.

Her sørger ulden for at gøre strømperne bløde og lune, mens nylonen er med til at øge slidstyrken og holdbarheden. For ekstra komfort har man desuden tilføjet polyester, som giver stretch og bevægelighed til garnet, når man bruger det.

Her på siden finder du garn, hvor indholdet består af lige dele uld og bomuld. Denne type blandingsgarn er meget populær på grund af de mange anvendelsesmuligheder, der er med det.

Blandingsgarn med halv uld og halv bomuld forener nemlig de mange skønne egenskaber, som både uld og bomuld bringer med sig fra naturen, og som har været højt skattede igennem tusindvis af år.

Hvad er forskellen på blandingsgarn og mixgarn?

Når man taler om blandingsgarn, er der altså tale om et garn, der er fremstillet af forskellige materialer.

Et mixgarn derimod er et garn, hvor man har mixet forskellige farver sammen i samme tråd.

Et mixgarn kan således også godt være et blandingsgarn, men det behøver ikke være det.

Et eksempel på mixgarn er et garn, som består af 100 % uld, men hvor man har kartet flere farver uldtråde sammen. På den måde opnår man et utroligt smukt spil i garnet på grund af de flotte farvemix.

Hvad kan jeg bruge et blandingsgarn til?

Blandingsgarn, som består af halv uld og halv bomuld, er anvendeligt til en lang række spændende strikke- og hækleprojekter.

Garnet er således ganske velegnet til fremstilling af skønne trøjer, pullovers, cardigans og andre dejlige beklædningsgenstande til hele familien, også de helt små.

Ligeledes er denne type blandingsgarn også meget velegnet til fremstilling af boligtekstiler, for eksempel skønne puder og bløde plaider til stuens hyggekrog.

Hvilke fordele er der ved et garn, der indeholder uld?

Når du vælger et blandingsgarn, som består af lige dele uld og bomuld, får du naturligvis også alle de gode ting, som ulden bringer med til dig fra naturen.

Uld har nemlig en lang række gode egenskaber, som du vil kunne have glæde af i mange år frem, når du anvender det i dit striktøj.

Først og fremmest er uldens fibre bygget op som hule rør, hvor der dannes stillestående luft, og denne luft er med til at give ulden dens høje isoleringsevne.

Når du bærer striktøj med uld i, vil uldens isoleringsevne således sørge for at holde dig varm, når temperaturen er lav.

Omvendt sørger ulden også for at regulere din kropstemperatur, hvis det bliver varmere, sådan at du stadigvæk kan føle dig godt tilpas.

Denne højt skattede egenskab betyder i øvrigt også, at uldgarn er lige anvendeligt hele året rundt.

Uld er desuden vandafvisende, så når du bærer uldtøj, vil du ikke blot opleve en behagelig temperatur. Ulden sørger nemlig også for at holde dig tør, hvis der skulle komme en byge.

Samtidig har ulden en formidabel evne til at transportere sved væk fra kroppen. Dette er også i høj grad med til at øge komforten, når du bærer uld, fordi du undgår fugt og lugt fra den naturlige svedproduktion.

Hvilke fordele er der ved et garn, der indeholder bomuld?

Blandingsgarn med 50 % bomuld giver dig selvfølgelig også alle de gode egenskaber, som bomulden besidder fra naturens hånd.

Bomuld er et højt skattet fiber, som kan bruges til et væld af forskellige ting, og her er beklædning kun en del om end en stor del af de mange ting, som materialet anvendes til.

Bomuld giver høj slidstyrke til dit garn, og samtidig får dit striktøj en meget høj åndbarhed, når det indeholder bomuld.

Åndbarheden er en af de væsentlige årsager til, at bomuld er så populært at bære, når temperaturen stiger. Åndbarheden gør nemlig, at bomuld føles dejligt svalt at bære, og den komfort, som du derved opnår, øges samtidig på grund af bomuldens lethed.

Bomuld er desuden et produkt, som nemt tager imod mange forskellige typer behandling, herunder indfarvning.

Derfor vil du også typisk opleve, at garn med indhold af bomuld kommer i et væld af smukke, intense og levende farver.

Hvad er fordelen ved at strikke og hækle med blandingsgarn?

Fordelen ved at strikke og hækle med blandinsgarn bestående af halv uld og halv bomuld er med andre ord, at du får et resultat, der forener uldens og bomuldens mange dejlige egenskaber.

Denne type blandingsgarn vil således give dig et resultat, hvor høj slidstyrke, åndbarhed og et lækkert, blødt touch går op i en højere enhed.

Du kan strikke og hækle dejlige trøjer til hele familien, hvor ulden sørger for en dejlig blødhed og temperatur, samtidig med at bomulden giver høj slidstyrke og behagelig åndbarhed.

Et tæppe, som bliver strikket eller hæklet med dette blandingsgarn vil ligeledes være utroligt lækkert at bruge, idet du får både den bløde, lidt vamsede tekstur fra ulden, samtidig med at tæppets levetid øges på grund af garnets indhold af slidstærk bomuld.

HobbyGarn har alt, du skal bruge til strik og hækling

Hvad enten du søger efter blandingsgarn eller en hvilken som helst anden type garn, så finder du et stort, spændende og varieret udbud her hos Hobbygarn.

Vi sætter en ære i at kunne formidle de bedste garnkvaliteter, som markedet kan tilbyde, og vi får derfor også jævnligt nye, spændende varer hjem på hylderne.

Foruden garn sælger vi naturligvis også alt, hvad du skal bruge af strikkepinde, hæklenåle og spændende tilbehør, alt sammen i de bedste kvaliteter. udover det har vi også lækre Garn Kits til enhver smag. 

Mangler du en gave til håndarbejdsentusiasten, sælger vi selvfølgelig også gavekort i mange forskellige prisklasser.

På den måde kan du altid finde den helt rigtige gave, hvad enten du skal bruge en mindre værtindegave eller måske en større gave til den runde fødselar.

Gavekortet har en gyldighed på 3 år, så den glade modtager har masser af tid til at udvælge nøjagtigt de produkter, som hun eller han ønsker sig allermest.

Tilmeld dig Hobbygarns nyhedsbrev og deltag i konkurrencen

Hos HobbyGarn får vi som nævnt jævnligt nye, spændende varer hjem til vore kunder. Derfor kan vi anbefale dig at tilmelde dig vort nyhedsbrev, så du altid er blandt de første, der hører om de nye produkter.

Du vil også være blandt de første, der får besked, når vi holder udsalg eller kører med ekstra gode tilbud og rabatter.

Som modtager af Hobbygarns nyhedsbrev deltager du desuden i den spændende konkurrence om et gavekort til 1500 kr. til køb af varer hos os.

HobbyGarn – online og fysisk butik

HobbyGarn er din online garnbutik, hvor du kan handle 24-7. Så er du nemlig sikker på, at du altid kan shoppe lækkert garn og tilbehør, uanset om du har bedst tid klokken 5 eller klokken 17.

Vi har opdelt vores varer i overskuelige kategorier, så det er nemt for dig at finde nøjagtigt det, du skal bruge.

Når du har bestilt dine varer, vil du højst sandsynligt blive ramt af en velkendt og akut utålmodighed, som typisk sætter ind, når man først har besluttet sig for et nyt, spændende projekt.

Men bare rolig!

Vi sørger nemlig for, at du får dine varer leveret i løbet af blot 1 – 3 hverdage, så du ikke skal vente længere end allerhøjst nødvendigt på at komme i gang med projekterne.

Har du slet ikke tid til at vente på pakkeposten, så er du selvfølgelig også meget velkommen til at afhente dine online ordrer i vores fysiske butik.

Selv om mange i dag holder af at handle online, så vil vi hos HobbyGarn også gerne give vore kunder muligheden for at handle i vores fysiske butik, hvor du kan se og mærke varerne i virkeligheden.

Butikkens adresse og åbningstider finder du her, og vi har naturligvis det samme store og spændende udvalg i butikken som du finder i vores webshop.

Er du også vild med at strikke og hækle?

Inden for de senere år har en lang række af de gode, gamle håndarbejdstraditioner fået en gevaldig renæssance, og især strik og hækling er iblandt de populære aktiviteter inden for håndarbejdet.

Både unge og ældre samt kvinder og mænd har nemlig fået øjnene op for de mange gode gevinster der følger med, når vi sætter os til rette med garn og strikkepinde eller hæklenål.

Rigtig mange har i dag en hverdag, som er fyldt op med gøremål og aktiviteter, og vi oplever en lind strøm af ting, vi skal træffe beslutninger om og tage stilling til.

Det kan være nok så spændende, men det tærer også på det mentale overskud, idet mange af vores aktiviteter og arbejdsopgaver foregår oppe i hovedet.

I den sammenhæng kan det være utroligt vigtigt at vi giver os selv mulighed for at koble fra og lade hænderne udføre et stykke manuelt arbejde.

Hjernen er selvfølgelig stadig på arbejde men nu i et helt andet gear, hvor vi har mulighed for at komme i flow med den pågældende opgave.

Alt andet bliver lukket ude, og når vi på den måde får mulighed for at koncentrere os om én opgave som for eksempel et strikketøj, får både hjernen og kroppen chance for at geare ned og dermed også lade ny energi op.

Oven i dette får vi også afløb for vores indre skabertrang, når vi fremstiller et fysisk produkt med hænderne. Vi står tilbage med et håndgribeligt bevis på, at vi har lavet et stykke arbejde, og det giver en umiddelbar personlig tilfredsstillelse.

For andre kan det være en udfordring at få aktiviteter nok ind i hverdagen, for eksempel hvis man er bundet af fysiske begrænsninger.

I de tilfælde kan håndarbejde som strik og hækling ligeledes være guld værd, fordi disse aktiviteter kan være med til at skabe både indhold og struktur på dagene.

Uanset hvad vores baggrund er for at strikke og hækle, så kan der også være en miljømæssig gevinst ved det, når vi vælger selv at fremstille en del af vores garderobe og vores boligtekstiler.

En sweater eller cardigan, som du selv har strikket eller hæklet, vil typisk være af en helt anden langtidsholdbar kvalitet, sammenlignet med de færdigkøbte stangvarer du finder i butikkerne.

Dermed kan behovet for at købe nyt tøj reduceres væsentligt, og den fordel bliver kun endnu større, eftersom du også har langt større mulighed for at sætte dit personlige præg på tøjet, hvis du selv strikker og hækler det.

Når vi køber færdiglavet tøj, kan det nemlig være svært at finde nøjagtigt det, vi ønsker, så vi kan ofte være nødt til at gå på kompromis med nogle ting.

Måske ville du hellere have haft trøjen i en anden farve eller måske med ¾-ærmer, men det kan være svært at få det hele i én og samme trøje.

Derimod har du langt mere selvbestemmelse over det færdige resultat, når du selv strikker og hækler trøjen.

Du kan vælge mellem et væld af garnkvaliteter, tykkelser og farver, og det samme gælder, når du skal vælge opskrift, design og mønstre.

Vil du have lange ærmer, tætsiddende ærmer eller trompetærmer? Vil du have standkrave, v-udskæring eller bådformet?

Valgene er dine, og pludselig åbner der sig en hel verden af skønne muligheder for at kreere dit tøj nøjagtigt, som du vil have det.

 

Læs mereLæs mindre