• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Garn til maskinvask

Hvad er garn til maskinvask?

Betegnelsen "garn til maskinvask" dækker kort fortalt over alle de mange forskellige garnmærker og -kvaliteter, som du kan vaske i en almindelig vaskemaskine.

Her på siden finder du således alt det skønne garn fra HobbyGarn, som du nemt og bekvemt kan vaske i vaskemaskinen.

Hvilke kvaliteter findes garn til maskinvask i?

Hvad enten du ønsker at strikke eller hækle skøn beklædning til dig selv og familien, eller om du vil fremstille lækkert tilbehør og interiør til dit hjem, vil du altid kunne finde et væld af velegnede garnkvaliteter til projekterne, som samtidig kan gå i vaskemaskinen.

Dette er en kæmpe fordel for dig, fordi du derved har rigtig mange muligheder for at finde garn til masser af forskellige projekter, og hvor du efterfølgende kan vaske det færdige håndarbejde i vaskemaskinen.

Der findes blandt andet garn til maskinen, som er fremstillet i 100 % uld, og ligeledes finder du også garn til maskinvask i 100 % bomuld.

Kategorien "garn til maskinvask" dækker ligeledes over forskellige, dejlige blandingsgarner, blandt andet i form af den skønne Drops Cotton Merino, som består af 50 % superwash merino uld og 50 % indisk bomuld.

Findes der andre betegnelser end "garn til maskinvask"?

Ja. Eftersom betegnelsen "garn til maskinvask" dækker over en lang række forskellige kvaliteter, så er der naturligvis også forskellige betegnelser for de enkelte kvaliteter.

Det er især vigtigt at kende de forskellige betegnelser, når det gælder garn, som består af 100 % uld samt blandingsgarner, hvori der indgår uld.

Uld er nemlig som udgangspunkt et lidt delikat naturmateriale, som derfor også kræver en nænsom behandling.

Typisk vil det nemlig være sådan, at uldtøj skal vaskes i hånden og ved meget lave temperaturer, for at man ikke risikerer at ødelægge uldfibrenes naturlige egenskaber.

Dette kan dog være temmelig problematisk især i en travl hverdag, hvor de færreste af os har tid eller overskud til at vaske ret meget tøj i hånden.

Derfor har man fundet ud af at gøre ulden mere modstandsdygtig, således at du med ro i sindet kan vaske dit uldtøj i vaskemaskinen.

Visse uldgarner kan oven i købet også tørres i tørretumbleren.

Én af de betegnelser, som dækker over uldgarn, der kan vaskes i maskine, er Superwash. Hver gang, du støder på dette ord, er der altså tale om et uldgarn, som er behandlet på en måde, således at du kan vaske det i maskinen.

En anden betegnelse, som også dækker over uldgarn, der kan gå i vaskemaskinen er "ren, ny uld" eller "100 % ren, ny uld".

Uldgarner med en af disse betegnelser er altså ligeledes superwash behandlet, så du helt uden problemer kan vaske det i din vaskemaskine.

En anden stor fordel ved, at et uldgarn er superwash behandlet er i øvrigt, at det ikke irriterer huden i samme grad som almindeligt uldgarn.

Mange mennekser er nemlig desværre nødt til at vælge uld fra, fordi de oplever, at uldgarn klør og kradser mod huden, og hører du til blandt disse, så kan vi anbefale dig at prøve et superwash behandlet uldgarn i stedet.

Hvordan skal jeg behandle garn til maskinvask?

Som nævnt er garn til vaskemaskinen en bred betegnelse, som dækker over en lang række forskellige materialer, og som derfor også kræver forskellig behandling.

Du kan således altid læse under de respektive garntyper, hvordan du skal forholde dig med hensyn til vasketemperatur, samt om garnet tåler tørretumbling eller om det eventuelt skal liggetørre.

Disse oplysninger fremgår også altid af den banderole, som sidder om hvert enkelt garnnøgle.

På den måde har du altid disse vigtige oplysninger lige ved hånden, både når du køber dit garn, og når du efterfølgende arbejder med det.

Det kan således også være en rigtig god ide at gemme banderolen, eventuelt sammen med en lille stump af garnet, og måske et notat om, hvad du har brugt garnet til.

Strikker og hækler du beklædning og tilbehør til andre, er det ligeledes en god ide at lægge en banderole ved det færdige håndarbejde.

På den måde har modtageren alle de vigtige oplysninger ved hånden og dermed også de nødvendige forudsætninger for at behandle håndarbejdet på bedste vis.

Kan jeg bruge skyllemiddel til garn, der kan maskinvaskes?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du undlader at bruge skyllemiddel til dit håndarbejde.

Skyllemiddel kan selvfølgelig være med til at gøre en trøje mere blød, men desværre er der også en række ulemper forbundet med at bruge skyllemiddel.

Når skyllemidlet kommer i kontakt med tøjet, vil det nemlig lægge sig som en hinde rundt om de enkelte fibre i tøjet.

Dette vil være medvirkende til, at fibrene med tiden får mere og mere svært ved at gribe fat i hinanden, og dermed begynder strukturen i tøjet at glide fra hinanden.

Dette betyder igen, at den elskede uldtrøje, som du har lagt timer og penge i at fremstille, efterhånden mister sin gode pasform, og du mister måske lysten til at bære trøjen.

Skyllemiddel kan desuden have den uheldige bivirkning, at det med tiden kan mørne fibrene i tøjet, især hvis der sker en overdosering.

Hvad kan jeg bruge garn til maskinvask til?

Garn til maskinvask kan i sagens natur anvendes til et hav af forskellige håndarbejdsprojekter.

Idet garn til maskinvask som nævnt dækker over en række forskellige garnkvaliteter, er der således også mange forskellige projekter, som du kan anvende de respektive garner til.

Du kan læse nærmere under de enkelte garnkvaliteter, hvad de især er velegnede til, og du vil således kunne finde garn i denne kategori til stort set alt, hvad du måtte ønske dig at fremstille.

Hvad enten du skal strikke eller hækle lækre trøjer, sweaters og cardigans, tøj til baby eller måske en let sommerkjole eller et smukt sjal, så vil du uden tvivl kunne finde nøjagtigt det garn, du måtte ønske, i denne kategori.

Du finder også masser af skønt garn, der kan maskinvaskes, til fremstilling af tæpper, kurve, karklude og andet lækkert og praktisk interiør til dit hjem.

Garn, der kan vaskes i vaskemaskinen, åbner således op for et væld af skønne, smukke, dejlige og praktiske projekter, som alle sammen er med til at gøre hverdagen nemmere, når du slipper for at skulle vaske det hele i hånden.

Køb garn til maskinvask online hos Hobbygarn.dk

Her på siden finder du alt det skønne garn, der kan vaskes i vaskemaskinen, og som vi forhandler hosHobbyGarn.

Dermed har du en samlet oversigt over garn til maskinvask, så du hurtigt og nemt kan udvælge den eller de garntyper, du måtte have brug for til dine håndarbejdsprojekter.

Når du har fundet alt det dejlige garn, som du skal bruge, er det naturligvis vigtigt, at du også har de nødvendige hæklenåle og strikkepinde til formålet.

Dem finder du selvfølgelig også i vores webshop sammen med en lang række spændende tilbehør som for eksempel målebånd og maskemarkører.

Det er også hos Hobbygarn, du finder et stort og spændende udvalg af Garn-kits, som er lige til at gå til. Du vælger blot design og størrelse, så sørger vi for at sende nøjagtigt det garn, du skal bruge, sammen med et print af opskriften.

Husk blot at bestille eventuelle strikkepinde, hæklenåle og knapper separat, når du køber Garn-kits.

Når du handler online hos Hobbygarn.dk, følger den gode service naturligvis med oven i handelen.

Skulle du imod forventning søge forgæves efter en vare på vores hjemmeside, eller har du spørgsmål til os, er du således altid velkommen til at kontakte os.

Vi står klar til at hjælpe dig, så du altid er klædt bedst muligt på til alle de sjove håndarbejdsprojekter, der venter forude.

Vi sørger desuden for en leveringstidpå blot 1-3 hverdage, så du kan komme i gang med dine nye projekter så hurtigt som muligt.

Vi hos Hobbygarn ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit håndarbejde.

Læs mereLæs mindre