• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Nåle

Nåle

Nåle er et af de vigtigste redskaber, når du skal til at afslutte et projekt. I vores nålekategori finder du en masse forskellige nåle, der hver især egner sig til dine projekter. Her finder blandet andet stoppenåle, uld nåle og strikkenåle.

 

Hvad er nålens formål?

På denne side finder du en bred variation af stoppenåle. Stoppenålen har fået sit navn, da de oprindeligt blev brugt til at stoppe strømper. I dag bruges stoppenåle som regel til at hæfte striktrøjer eller til broderi.

Det helt særlige ved stoppenåle i forhold, hvad man normalt kende som nåle, er deres afrundende spids. Den runde spids gør at nålen ikke stikker ind igennem garnet og derned gør hæftearbejdet nemmere, da nålen nærmest glider i gennem arbejdet.  

De fleste bruge stoppenåle til at hæfte deres hobbyprojekter, men de kan også bruges til at slukke strik, hvis man for eksempel bruge italiensk aflukning hvor maskernes syes som aflukning.

Stoppenåle kommer i mange forskellige former og går ligeledes også under forskellige navne. Her på siden finder du stoppenåle, uld nåle og strikkenåle. Hvilken variant du foretrækker er op til dig. De forskellige nåle fremstilles også i forskellige materialer. Her på siden kan du finde alt fra plastik til aluminium. Nålens nåleøje afhænger også af varianter, præference og projekt.

 

Find den rigtige nål til dit projekt

Den store forskel på stoppenåle er når de går fra at være stoppenåle til uld nåle.

Stoppenåle er som regel små og kan bruges til de finere projekter som for eksempel brodering, hvor man arbejder med meget små detaljer. På stoppenåle er nåleøjet ligeledes mindre, og derfor vil du have svært ved at arbejde kraftigt garn.

Uld nåle er til gengæld tilegnet de større projekter som for eksempel striktrøjer, hvor tykkelsen af garnet kan variere meget. Uld nåle har et stort nåleøje, der gør det nemt og muligt at tråde selv de helt tykke garntyper.

Strikkenåle er ideelle af bruge til finere strik, hvor du arbejder med meget små pinde. Disse minder meget om stoppenåle. Nogle strikkenåle kommer med en bøjet spids, så det et nemmere at gribe fat i projektets masker.

Hvilken stoppenål du skal bruge afhænger derfor meget af, hvilket projekt du arbejder med. Til de store projekter anbefales uld nåle, mens stoppe- og strikkenåle anbefales til de mindre projekter.

 

Find din stoppenål hos HobbyGarn

Lige meget om du syer, hækler eller strikker kan du finde den helt rigtige stoppenål hos os. Om du er til plastik, metal eller aluminium garanterer vi at vi har en stoppenål, der passer til dit behov go dine projekter !

 

Læs mereLæs mindre