• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Pomponer-kvaste

Her finder du vores store og spændende udvalg af forskellige pomponer og kvaste. Vi forhandler pomponer i både kaninhår og akryl i mange farver og størrelser, da vi gerne vil være helt sikre på, at du har rig mulighed for at finde lige nøjagtigt de pomponer og kvaste, der passer allerbedst til dit næste projekt.

Under hver enkelt pompon eller kvast kan du læse mere om hvilket materiale, den er lavet af, samt hvordan du sætter den fast på dit strik eller hækling.

Er du en lidt mere øvet håndarbejder, er der også rige muligheder for, at fremstille tøj og accessories, som udelukkende består af pomponer eller kvaste, som er syet sammen på bagsiden. Ved at benytte denne fremgangsmetode har du et væld af muligheder for at fremstille nogle helt fantastiske og unikke produkter, som du kan være ret sikker på, at ingen andre har helt magen til.

Forestil dig for eksempel hvor skønt det vil være at kunne putte sig i en lækker blød og varm vest eller tørklæde, som kun består af kvaste af naturens egne materialer, når efteråret og vinteren rusker udenfor.

 

Pomponens historie og popularitet

Pomponer og kvaste har været og bliver stadig brugt rigtig mange steder i verden og blandt mange forskellige folkeslag igennem tidens løb. Tænk blot på den flotte, skotske nationaldragt og det romersk-katolske præsteskabs fine, runde biretta-hatte.

Dertil kommer de meget karakteristiske sko med store kvaste på snuderne, som bliver båret af den græske præsident garde, hvis stolte oprindelse går helt tilbage til det Byzantinske rige.

Pomponer har således været brugt til mange forskellige former for udsmykning, lige som de naturligvis også bruges i festlige sammenhænge, hvor vi vel alle sammen kender til cheerleadernes store, flotte og farverige pomponer eller kvaste.

Oprindeligt kender vi dem bedst fra amerikansk sport, men cheerleaderne bliver også mere og mere almindelige inden for dansk sport.

Pomponer bliver således ikke kun brugt i mange forskellige kulturer men også i forskellige sammenhænge og som modefænomen dukker pomponerne selvfølgelig også op i billedet med jævne mellemrum.

De er således igen blevet utroligt populære at bruge til udsmykning af rigtig mange ting, for eksempel som kvaste til huer og hatte til både børn og voksne.

At montere pomponer og kvaster er en utrolig nem og hurtig måde, at tilføje lidt ekstra til et projekt og en fin pompon kan være med til at lave en ganske særlig afslutning på dit smukke håndarbejde.

 

Stort udvalg af pomponer

Står du og mangler pomponer til dit strikke- eller hækleprojekt eller måske til andre spændende hobbyopgaver? Så finder du vores store og spændende udvalg lige her.

Hos HobbygGarn forhandler vi naturligvis mange forskellige typer af pomponer. Du kan således finde dem både i akryl men også i lækkert blødt kaninhår og vi har dem selvfølgelig også i mange forskellige størrelser.

Pomponerne kommer desuden i et væld af smukke farver, så du altid kan finde lige nøjagtigt den farve, som passer allerbedst til for eksempel det garn, du har valgt at strikke eller hækle i.

Du skal være opmærksom på, at der kan være en mindre variation i såvel nuance og form samt i hårenes eller trådenes længde, når du køber pomponer. Dette gælder for alle typer af pomponer, hvad enten de er fremstillet i naturens materialer som kaninhår eller i akryl.

Pomponer og kvaste af naturens egne materialer

Hos HobbyGarn forhandler vi naturligvis også pomponer eller kvaste, som er lavet af kaninhår. Disse kvaste har i sagens natur en helt uforlignelig blødhed, som netop kendetegner naturmaterialer.

I vores webshop finder du således pomponer og kvaste i naturmaterialer i såvel de lækre mere afdæmpede naturfarver men også i spændende indfarvede udgaver. Det er med til at give dig et stort og spændende udvalg, når du skal vælge kvaste til dine projekter.

Disse kvaste er fra naturens hånd hver især helt unikke og du finder således aldrig to, som er helt ens. Dette er med til at give hver enkelt kvast eller pompon en helt særegen effekt, hvor de naturlige farver, mønstre og nuancer spiller fint sammen ganske som alt andet i den smukke natur.

Kvastene som er fremstillet af kaninhår, har en naturlig kerne af læder, og denne kerne har stor betydning for kvasten, da den er med til at stabilisere den.

Hvis du for eksempel har valgt at montere en kvast af kaninhår på en hue, vil kvasten naturligt blive udsat for påvirkninger af vejret, måske i form af regn og blæst eller sne og is.  

Men det er vigtigt altid at huske og afmontere alle pomponer og kvaste, inden du vasker det tøj eller de accessories som du har monteret dem på. Dette gælder også de kvaste, som er fremstillet af naturmateriale.

Du kan læse nærmere om dette i næste afsnit "Hvordan sætter jeg pomponen fast?"

Får du brug for at rengøre eller opfriske en kvast af naturmateriale, kan du vælge at give den en skånsom behandling med damp, hvor du forsigtigt holder kvasten hen over for eksempel en gryde eller en kedel med kogende vand.

Dampen vil kunne friske kvastens naturhår op, således at den igen fremstår som ny med dens naturlige fylde. Husk altid at være forsigtig i denne proces så du ikke skolder hænderne på den varme damp.

Har du en lidt større mængde af kvaste, som er fremstillet af naturmaterialer, kan du naturligvis også vælge at få dem renset på professionel vis.

 

Et fantastisk væld af muligheder for anvendelse

Pomponer og kvaste kan bruges til et hav af forskellige projekter og som i mange andre tilfælde er det nærmest kun din fantasi, der sætter grænsen her.

Som nævnt kan du, hvis du er lidt ferm på fingrene, lave hele klædestykker og accessories kun bestående af pomponer og kvaste, som du syr sammen på bagsiden.

Ligeledes kan de monteres i grupper eller enkeltvis på et utal af ting, for eksempel huer og hatte, tørklæder, nøgleringe, taskevedhæng, puder, tæpper og sågar gardiner.

Eller hvad med et par søde hjemmesko hvor du monterer enten en stor pompon midt på eller måske en række små pomponer i kanten?

Smykker med pomponer og kvaste er også et stort hit, hvor du kan bruge dem til fremstilling af såvel halskæder som øreringe, armbånd, brocher og mange andre spændende ting.

Små prinsesser vil helt sikkert også elske for eksempel en hårbøjle, hvor der er monteret en række af små bløde pomponer.

Du kan også anvende pomponer og kvaste til de mere sæsonprægede ting til dit hjem, for eksempel dekorationer til jul og påske og i den anledning vil børnene helt sikkert elske at dyrke og udforske deres kreativitet, når de skal finde på nye sjove og spændende måder at anvende de bløde runde "bolde" på.

 

Hvordan sætter jeg pomponen fast?

Vores pomponer er altid nemme for dig at sætte fast på dit projekt. Alle de pomponer vi sælger, er enten forsynet med en påsyet knap eller en lille snor, sådan at du kan sætte pomponen fast, ved at sy en knap på bagsiden af dit håndarbejde.

Hvilken type påsætning du skal anvende til den enkelte pompon, kan du læse om under vareteksten, hvor det står beskrevet tydeligt. På den måde ved du altid på forhånd, hvilken type montering, den enkelte pompon kræver.

Grunden til at man har lavet disse forskellige muligheder, for påsætning er, at det er vigtigt, at du tager alle pomponer og kvaste af f.eks. en hue, inden du skal vaske den.

Pomponerne og kvasterne kan nemlig ikke tåle at blive vasket så for at være sikker på, at du bibeholder dine pomponer og kvaste smukke i rigtig lang tid, er det vigtigt, at de ikke kommer med i vask.

 

Service og bestilling på nettet, når det passer dig

Hos HobbyGarn finder du altid billige pomponer af en høj kvalitet. Vi har et stort sortiment af forskellige pomponer i både kaninhår og akryl og i rigtig mange farver så du altid kan finde lige netop det, du søger.

Så står du og mangler en pompon, så kig forbi hobbygarn.dk lige når det passer dig. Vores webshop har altid åbent og du kan handle, lige når det passer allerbedst ind i din hverdag.

Hos HobbyGarn ønsker vi naturligvis at yde dig den allerbedste service og det ligger os rigtig meget på sinde, at du opnår den størst mulige glæde og tilfredshed med dine færdige produkter.

Så mangler du råd eller vejledning omkring, hvilken type pompon eller kvast du med størst fordel kan anvende til et bestemt projekt, står vi naturligvis også i den sammenhæng klar til at vejlede dig på bedste vis.

Alt hvad du skal gøre, er at kontakte os via vores kontaktside. Dette gælder naturligvis også, hvis du mod forventning ikke lige finder den type af pomponer eller kvaste, som du havde tænkt dig.

Hos HobbyGarn får du billig fragt og du bestemmer naturligvis selv, om vi skal sende din bestilling direkte hjem til din bopæl eller til dit nærmeste posthus. Vi leverer til dig indenfor 1-3 hverdage, så du hurtigt kan få dine varer og komme i gang med dit næste projekt.

Vi hos HobbyGarn ønsker dig en masse sjove og kreative timer med skønne varer fra vores shop.

Læs mereLæs mindre