• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Lær de forskellige Ret og Vrangmønstre.

Udgivet 23. august 2021 af Laura

Når man strikker findes der et utal af mønstre, med svære teknikker og uoverskuelige fremgangs metoder. Men der findes også rigtig mange skønne mønstre, der blot er fremstillet igennem ret og vrang masker. Det er dem vi skal kigge på nu.

 

Grundelementerne: 

De første mønstre man kan lave i ret/vrang er dem som du kender fra de fleste strikkeopskrifter. Her er der nemlig tale om retstrik og glatstrik.

 

Retstrik:

Her strikker du alle dine pinde ret, så du får et flot rillet udtryk i dit strik. Retstrik er super nemt og an bruges både til at lave trøje, tæpper, karklude også bruges det også til at lave kanter. 

 

Glatstrik:

Glatstrikker kender du fra din striktrøjer. Strikker man glatstrik strikker skiftevis 1 pin ret og 1 pind vrang. Dermed får dit strik en glat ret side og rillet vrangside.  

 

Ret og Vrang mønstre:

Når du mestre både ret og vrangmaskerne er der ingen grænser for, hvilke skønne mønstre du kan skabe i dit strikketøj. Lad os se på de forskellige mønstre.

 

Perlestrik:

Perlestrik er et af de mest klassiske ret/vrangmønstre. Perlestrik er super simplet og dannes ved at man skiftevis strikket 1 ret og 1 vrang. På næste pind strikkes dette omvendt, så der aldrig strikkes 2 ens masker oven på hinanden. Perlestrik strikkes således:

 

 

Dobbelt perlestrik:

Dobbelt perlestrik adskiller sig fra den traditionelle perlestrik, da man her strikker 2 ens masker ovenpå hinanden. Du strikker derfor stadig 1r, 1 vr, på alle pinde i dobbelt perlestrik gentager du samme pind 2 gange før det skifter til 1vr, 1 r. Dobbelt perlestrik strikkes således:

 

 

To og to-tern:

Når du strikker to og to-tern laver du små sektioner af 4 ens masker. Det vil sige, at dine pinde strikkes i mønstret 2r, 2 vr på første pind og 2vr, 2 r på næste pind. Derved får du skabt et mønster af små sektioner med 4 ens masker. To og to-tern strikkes således:

 

 

Håndklædetern:

Håndklæde tern er et ret/vrang mønster der giver dit strik et ternet mønster. Håndklædetern er et super simpelt mønster der består af skiftevis 4 ens makser i en gruppe af 4 pinde. Håndklædetern strikkes således:

 

 

Kurveflet:

Kurveflet er et super flot ret/vrang mønster der får dut strik til at ligne kurveflet. Kurveflet ka se kompliceret ud men det gælder blot om at rykke nogle forskellige masker for at få det rigtige udtryk. Du laver kurveflet således:

 

 

 

Du er nu klar til at kaste ud i de mange forskellige mønstre af ret og vrang. Disse er blot nogle af de mer brugte men der findes  et væld af forskellige møstre somdu kan bruge til at give strik dit egen personlige udtryk.

 

Er du blevet inspireret til dit næste projekt op klik her og gå på opdagelse i alt vores skønne garn.