• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Det er sundt at strikke

Udgivet 18. juni 2021 af Laura

Vidste du at strik, hækling og andet håndarbejde kan være med til at styrke din mentale sundhed? 

  

Er du en garvet strikker eller nybegynder får du ikke bare en flot garderobe med hjemmestrikkede trøjer, du får også en sundere og gladere hjerne!  

 

 

Selvtillidsboost 

At strikke og hækle giver følelsen af at være kompetent, både det, at man kan følge en opskrift og færdiggøre et projekt. Man har sat sig et mål og det har man opnået. Nogle vil endda opleve, at det gik meget hurtigere, end de havde tænkt eller, at den lange og svære opskrift ikke var så kompliceret alligevel. Denne følelse af at have opnået noget vi troede var umuligt, er med til at give os et selvtillidsboost, og give os mod på at prøve noget endnu sværere i fremtiden.  

  

Fællesskaber: 

Er man først blevet bidt af at strikke og hækle, åbner der sig en ny verden. Man bliver del af et fællesskab med stor entusiasme, hvor gode råd, hjælp og inspiration aldrig er langt væk. Strik og hækling forbinder os på kryds af generationer og køn. Selv dem, der ikke strikker får glæde fællesskabet, da mange strikkere er storproducenter af børnetøj og striktrøjer.  

  


Strikke wellness: 

Den lille strikkestund er hverdagens wellness. Der opstår velvære når du sidder med et projekt du selv har valgt, og som du brænder for. Den tid du bruger på at strikke kan blive et frirum, hvor du har taget tid til dig selv. Det er den lille pause i hverdagen, som du nyder og ser frem til.  

 

En god strikkesession kan anskues som meditation i hverdagen, da man zoomer helt ud og koncentrerer sig om det man har foran sig. Her er der ikke plads til hverdagen stress og jag. Man får en pause fra det travle hverdagsliv, og får tilmed ny energi, så man bedre kan takle de problemstillinger, man står over for. Derfor er en den lille strikkepause godt for dig!  

 

Hjernegymnastik: 

Når vi strikker bliver vores hjerne udfordret. Derfor er strik, hækling og andet håndarbejde med til at holde vores hjerne sund og frisk! Du skal derfor ikke være bange for at kaste dig ud i nye opskrifter og teknikker – det er kun sundt! Mestrer vi den nye teknik får vi endda et skud dopamin, der er med at give os en lykkefølelse. Det er derfor vi altid lige skal strikke én pind mere.  

 

Mental sundhed: 

En af de absolut bedste ting ved strik er, at det, for nogen, kan være med til at reducere stress og angst. Når vi fordyber os i vores projekter, laver den samme bevægelse igen og igen, kommer vi i et flow. Vi sidder roligt, vi har fokus et sted, og vores vejrtrækning er afslappet. Dette stadie er med til at aktivere vores parasympatiske nervesystem. Det fortæller os, at der er ingen fare på færde – med andre ord kan vi slappe HELT af ! En lille pause med et godt strikkeprojekt, kan derfor være med til at give et frirum i hverdagen, hvor vi kan komme helt ned i gear og få vasket tavlen ren.  

 

Skal du være på bølgen? 

Har du et ønske om at komme i gang med at strikke og hækle, er mit bedste råd til dig bare at kaste dig ud i det! Start i det små og arbejd dig op til de større projekter og før du ved af det, er du den rene strikkeekspert! Husk din hjerne bliver glad af at blive udfordret, så det er bare med at komme i gang!  

 

Mangler du udstyr til dit første strikke eller hækle eventyr har vi hos HobbyGarn et bredt sortiment af både garn, strikkepinde, maskemarkøre, omgangstællere og meget mere. Klik på linket her og ser vores store udvalg af strikketilbehør.