• Levering 1-3 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Kundeservice: 51 91 03 92
  • Åbningstider
Indkøbskurv0,00 DKK
0

5 Gode råd til nybegynderen

Udgivet 18. juni 2021 af Laura

Når man står overfor sit allerførste strikkeprojekt kan der opstå forskellige problemer, der kan sætte en i stå. Derfor har jeg samlet 5 gode råd til dig, så du kan komme godt igennem dit første projekt! 

  


Start i det små 

Er det første gang du sidder med et strikketøj i hånden, hvor ord som ret og vrang er helt nye ? Ret og vrang er de 2 vigtigste teknikker, når du skal i gang med at strikke. Mestrer du disse to kan du lave et væld af projekter. Start derfor med at øve dig på disse. Et godt første projekt er karklude. Karklude giver dig mulighed for at repetere de to sting, så de sidder på rygraden. En god størrelse på en karklud er ca. 70 masker. Her kan du også øve dig i at se forskel på retsiden og vrangsiden. Et godt begynder-garn er Mayflowers 4/8 bomuldsgarn – se vores udvalg her 

  

Tjek din strikkefasthed 

Din strikkefasthed er størrelsen på de pinde du skal bruge til det garn du har valgt. Der er altid opgivet en strikkefasthed i opskrifter, så du er sikret, at de angivne størrelser passer. Det er derfor vigtigt, at din strikkefasthed passer inden du går i gang. Strikker man stramt eller løst kan det være nødvendigt at gå enten en pindstørrelse op eller ned i forhold til opskriften. Når du lavet strikkeprøven er det altid i glatstrik, det vil sige, at du strikker ret på en side og vrang på den anden også selvom opskriften har et andet mønster. Strikkefasthed tjekkes altid i glatstrik. Få hjælp til at udregne din strikkefasthed med en maskemåler. 

 

 


Læs din opskrift grundigt!  

Når man har besluttet sig for et projekt og valgt lige den model man ønsker, kan det krible i fingrene bare for at komme i gang! MEN husk nu at læse opskriften godt i gennem, så du ikke strikker for langt, eller misser et step. Strikkeopskrifter er skrevet så du løbende tjekker om arbejdet passer f.eks. antallet af masker. Har du taget ud til et ærme eller en halskant er det vigtigt, at maskeantallet passer. Så tæl! Nogen gange skal man tælle flere gange for at sikre sig, at arbejdet passer. 

  

Hold styr på dine masker 

Skal du strikke en trøje eller måske en hat, er det vigtigt at holde styr på dine masker. Det er især vigtigt, hvis du skal tage ud eller ind, hvis du skal måle ud fra et bestemt sted, eller markere, hvor omgangen starter. Selv for erfarne strikkere er dette super vigtigt! Til dette bruges maskemarkører: små ringe eller sikkerhedsnåle som man enten kan sætte på sine strikkepinde eller direkte i masken. Bruger du maskemarkører skal du ikke være bange for at miste overblikket over dit strikketøj. Gør du dit forarbejde, bliver dit projekt nemt og overskueligt. Se vores udvalg af maskemarkører her 

  

Det er okay at lave fejl 

Er det din allerførste striktrøje, kan man ikke undgå at lave begynderfejl. Det kan være der kommer et stort hul under ærmet eller at ribkanten blev lidt underligt. Det er okay! De små fejl kan som regel tilrettes ved små syninger når trøjen er færdigstrikket. Det er også vigtigt at huske, at selv erfarne strikkere ofte tager dele af deres arbejde op igen, hvis det ikke er helt rigtigt. Det kræver tålmodighed at strikke og nogle opskrifter er bare sværere end andre. Til gengæld findes der ikke noget bedre, end når man får løst den svære del!  

  

Du er nu klar til at begynde dit første projekt ! Så giv den gas og lad dig ikke slå ud, hvis du kommer i problemer. Man skal starte et sted, og når du har strikket dit første projekt bliver det kun endnu nemmere og sjovere herefter! 

 

Mangler du inspiration, kan du se hele vores opskriftskatalog her.